Партията на Москов: България да поиска оставката на председателя на ЕК

  • 01 февруари 2021 09:48

  • 153
  • 2
Партията на Москов: България да поиска оставката на председателя на ЕК
© Булфото

КОД определя сериозното забавяне на темповете на ваксинациия в България и в целия ЕС като провал на Европейската комисия в единствената й важна задача през последната година. Това се казва в позиция на партията, която публикуваме без редакторска намеса:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

"След целогодишни ограничения, карантинни режими и затворени производства, целящи запазването на човешки животи до изработването на ваксина, днес нито гражданите на Европейския съюз, нито икономиките на държавите-членки могат да си позволят допълнително отлагане на връщането към нормалния живот. Некомпетентността, липсата на ясен план за действие и решителност на либералното управление на ЕС доведе европейските граждани и семейства им до предела на психическото и икономическото им оцеляване.

Европейските лидери не успяха да се справят с предизвикателствата на COVID-19 и единствени в света допуснаха след едногодишен режим на строги ограничения за бизнеса, свободите и живота на гражданите си, трета масова вълна на епидемията. Сега ставаме жертва на поредния им провал – невъзможността да осигурят навременна ваксинация. 

Петър Москов: Как да очакваме добри здравни резултати, като изначално сме болна нация?

КОД припомня на българското правителство, че първостепенна негова отговорност са живота и здравето на българските граждани и настоява то да предприеме спешни стъпки за осигуряване на нужните ваксини, независимо от решенията и поведението на европейските лидери.

КОД вярва, че в създадената ситуация българският парламент е длъжен да излезе с официална позиция към Европейската Комисия, с която да настоява на страната ни да бъдат осигурени незабавно договорените и предварително платените ваксини и ако е нужно да защити интересите на държавата ни в съда.

КОД настоява българските институции да поискат незабавна оставката на председателя на Комисията на ЕС, както и на целия екип, участвал в подготовката и подписал договорите за доставка на ваксина, които днес се оказват ненужни празни хартийки.

КОД настоява да бъдат разследвани участниците в преговорите за доставка на ваксини за държавите от ЕС и да се разбере, има ли прояви на скрити икономически интереси, лобиране за конкретни фирми и несъобразяване с обективните възможности на отделните производители, както и с възможните реални цени на продукта, които днес се оказват достатъчно високи, за да  накарат фирмите да пренебрегнат договорите си с ЕС.

Възмутени сме от лекотата, с която лидерите на ЕС се задължиха в следващите години да изхарчат стотици милиарди от парите на европейските данъкоплатци за измислени битки срещу климата, природата и човешката биология, а се  оказаха абсолютно безпомощни и некомпетентни да гарантират спасяването на живота на европейските граждани и европейските икономики."

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
153 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Разгеле !

2021.02.01 | 09:56

1
Ето, тва е приказка, ся !
Е па

2021.02.01 | 10:54

2
Сложете Москов за председател на ЕК, той ще ни оправи веднага. По- голем експерт няма, освен македонския му колега евентуално.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини