Борисов за новите локомотиви: Разликата със старите е като между "Москвич" и "Мерцедес"

28 януари 2021 11:42

© Фейсбук
4627 48

За първи път от 2006г. имаме нови електрически локомотиви. Те са по европейско финансиране. Около 920 милиона ще получим. Това съобщи в жива връзка от Фейсбук профила на премиера Бойко Борисов министърът на транспорта Росен Желязков.

За първи път от 1986 г. имаме нови електрически локомотиви. Това са доста години. 15 тона е локомотива. Успяхме да защитим процедурата. Около 220 млн. е европейското финансиране. До края на годината ще дойдат и нови вагони. Капиталовият трансфер е над 100 млн. Важно е да се движат паралелно с инфраструктурата, добави още транспортният министър.

Заедно с премиера Борисов обсъдиха новите локомотиви. Министър-председателят отбеляза, че ще има Wi-fi в новите влакове. Той се запозна с машинисти и служители на БДЖ. Те поясниха, че локомотивите са оборудвани с модерни системи за сигурност.

 

Борисов: Защо търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко?

След това министърът и премиерът заедно с техническия персонал от БДЖ инспектираха самите локомотиви. Успяха да направят и пробна обиколка заедно с машиниста, като по време на нея тестваха системите за сигурност. Проверени бяха конвекторите и пожарната инсталация.

Изплатихме милиарди дългове. Ето ги новите локомотиви. Сто вагона, ще ги видим и тях. Изключително мощни, бързи, сигурни са новите локомотиви. Най-добрите в света. Важно е локомотивът да може да го изтегли до Варна или Бургас, а не още на първия баир да се запали. Разликата между новите и старите локомотиви е като между "Москвич" и "Мерцедес", отбеляза премиерът Борисов.

След като се повози в локомотива, премиерът Борисов инспектира и един от рециклираните вагони и отново подчерта, че БДЖ ще получи още сто такива.

Първият изцяло обновен локомотив на БДЖ вече пътува по железопътната мрежа

,,Рециклирането е три пъти по-евтино от закупуването на нов (вагон)'', уточни министър Желязков и напомни, че и във вагоните трябва да се пътува задължително с маска.

Без да предложим качество, не можем да очакваме хората да се качат и да пътуват масово с влаковете. Така беше с градския транспорт в София. Като станах кмет, най-младият тролей беше над 40-годишен, припомни премиерът Борисов.

Животът на рециклираните вагони е около 30 години.

 

Novini.bg
4627 48

Свързани новини

Коментари (48)

Добави коментар
разочорование

2021.04.06 | 19:18

150625
Само от разхода на гориво на правителството и депутатите, можеше да се купуват нови мотриси. Затова трябва да им бъдат забранени служебни автомобили. Тиквата ползва служебния джип като частен, но не плаща данък, гориво и части. Това е далавера и затова всички се натискат да бъдат политици. След това забравят за предизборните си обещания.
разочорование

2021.04.06 | 19:14

150623
Само от разхода на гориво на правителството и депутатите, можеше да се купуват нови мотриси. Затова трябва да им бъдат забранени служебни автомобили. Тиквата ползва служебния джип като частен, но не плаща данък, гориво и части. Т
Карабасалчи

2021.04.06 | 19:09

150622
Вместо суджуците да си затварят очите когато ограбват БДЖ. По добре как подариха военните ни бази на САЩ, така да подарят и БДЖ на Китай за да инвестират и да направят скоростна ж.п. магистрала за свръх скоростни влакове, развиващи до 620 км.
Антикомунист

2021.01.28 | 17:50

141534
По времето на соца имаше един сръбски лаф: човек со пари е личност а човек без пари е лайно, всички протестъри , недоволни и какви ли още не май не сте личности
1 март -1 април

2021.01.28 | 16:07

141386
-0 Привет Ще ме извинят медицинските организации,Ицо каза една истина която на много други хора премълчават. Политика на инат и на лична основа не се прави а точно това прави министър Ангелов ,не може 1 година да няма ясна програма при създалата се ситуация а именно да се оставят хиляди хора без препитание тези хора имат семейства деца-но по думите на въпросния министър Ангелов те не са му приоритет,приоритет са му JUMBO,PRAKTIKER, PRAKTICE, HOMEMAX, да не говорим за Кауфланд, Лидл ,където мерките всички виждаме как се спазват-едни маски и това е .Но те са му приоритет защото си плащат там където трябва (шкафчета,сейфове... и т.н.) ,а това че именно тези компании унищожиха малкия и среден бизнес,извиват ръце на производители и предприемачи никой не обръща внимание -това не е от 1 година а много преди пандемията ,но няма проблем това е приоритета на управляващите.. Колкото до здравните организации-да се върнем година назад преди пандемията-къде бяха тези мед.организации когато всички градски (държавни) болници тънеха в мизерия и разруха,къде бяха защо не изказваха мнение какво беше обслужването и отношението на мед.сестри и доктори към пациентите(не сме забравили)как всеки втори доктор си просеше пари за извършената от него помощ,нищо че е положил хипократова клетва-къде бяха МЕДИЦИНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ... Сега в една сложна ситуация на пандемия медиците ни си вършат работата за която са призвани(и която сами са си избрали)но с допълнителен стимул 1000лв. На всеки който е на първа линия-нищо че и там се мери с двоен аршин-какво да правиш типично по" нашенски" ... Нищо че по време на ПАНДЕМИЯ всички АДМИНИСТРАТИВНИ СЛУЖБИЧКИ си гласуваха различни процентни увеличения на заплатките - но няма проблем, тези които не работят вече няколко месеца те не са приоритет (а ако има и "трета вълна"така както се управлява "министърчето "ще издаде заповед и след 1 март те пак ще си останат затворени). Превърнахме се в административна държава която се управлява без никаква логика.
До грозотия

2021.01.28 | 15:08

141280
За теб специално е поръчана последен модел на високите технологии Ракета,директно в космоса,от там може да ти се отдаде възможност по-реалистично да видиш цялата картина.Горката ни България,в резултат на комунизма толкова хора си загубиха ума.И още искат да ви управляват.Трябва да си безгръбначно,за да си избереш такъв живот.
Алкаш си боко

2021.01.28 | 15:07

141278
Браво Бойко голяма работа си свършил, няма що. Вече си загубил доверието на хората с некадърните ти изцепки, ще трябва много повече да се постараеш от един гламав локомотив, който сигурно ще се окаже поредният твой провал.
Ивет Софийска

2021.01.28 | 14:34

141203
Винету разликата между тия локомотиви и свръх скоростните ''влак стрела'' е като мерцедес и космически кораб. Всички дизелови мотриси трябва да бъдат премахнати. Защото партийните фирми крадат с тонове нафта и БДЖ затова ще фалира. Бъдещето е в свръх скоростните влакове. Наистина електрическите мотриси са за предпочитане пред дизеловите, но трябва да се правят нови ж.п. линий за свръх скоростни влакове и да се внасят ''влак стрела''. Развиващи до 620 км. За целта трябва да се сключат дългогодишни договори с Китай. Дори може да се изнасят бездомните кучета за Китай а те да ни изпратят ''влак стрела''.
Въййй

2021.01.28 | 14:55

141247
за това да вземаме машини за уж 160 км ,но няма да ги снабдим с това което трябва и ще ги караме с 130 ,вместо да модернизираме нашите за по малко пари и то в България ние даваме сумати пари за една реклама
аах Ивет, ивет

2021.01.28 | 14:39

141217
Ивет, ти си гнусна, мръсна бесепарска к.урва, направена само за МИНЕТ! Не бъркай скороста, с която ти го бутат в разпраната минджа с влака стрела! Няма влак, който да се движи с 620 км/ч -дори и немският влак в Шанхай на магнитни възглавници развива макс. 500 км -ч - бесепарска к.уролапачке!
Лазаня

2021.01.28 | 11:56

141009
Ами добро утро как спахте. От 2006 насам за първи път получавали нов ел. локомотив. Вървим с години назад спрямо другите държави, направо да те е срам … И на всичкото отгоре съм сигурен, че ще го вземете на старо от някоя държава която няма нужда вече от него, защото ще е остаряла технология. Взимате стария за по-евтино а другото прибирате, знаем ви практиката за рушвети мишоци такива.

2021.01.28 | 14:53

141242
И това ви е много,сякаш няма да го осерете още на другият ден,това успяха да ви научат комунистите.
ДО ДПС И КАРАДАЙЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ....

2021.01.28 | 14:52

141239
ЗАПИСИ С НЕРЕГЛАМЕНТИРАНА СИСТЕМА - ПИРАТСКА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ ...НЕ Е ТЕМА ЗА РАЗГОВОР НА НИВО .ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ МАНИПУЛИРАН И КОМПРОМЕНТИРАН С ТАКАВА СИСТЕМА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ НА РУМЕН РАДЕВ ..ТОВА ЛИ Е ВАЖНОТО В МОМЕНТА ....А....? ..........ПИТАМ ДПС ......ВНИМАВАЙТЕ ....!

Добави коментар

Водещи новини