Симеон Дянков: Българите един ден ще ми благодарят

Българите ще ми благодарят заради промените в Закона за Сребърния фонд, заяви в „Седмицата” на Дарик финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Той бе категоричен, че с промените, които ще позволят инвестирането на парите от фонда в държавни ценни книжа, ще го превърне в истински Сребърен фонд, а не във фонд, създаден заради искане на Международния валутен фонд.

„Тя е пак принципна идея. След време хората ще ми благодарят, че съм я предложил, че съм я отстоял, че сме успели в парламента да я прекараме. Така че, тя си върви напред. Няма нищо за отстъпване. Това е много принципна идея. Пише, че има Сребърен фонд, който е за увеличаване с времето на пенсиите на българските граждани. И се пита в момента то работи ли така? Не, не работи така. Аз като питах мои бивши служители на предишния министър Пламен Орешаркси защо са го направили, знаете ли какво ми казаха? Че е дошли МВФ в 2007 г. и казали, че имат притеснения, че правителството на Станишев харчи твърде много. Трябвало някъде да сложат пари. Мислили къде да ги сложат. „Дайте да ги сложим в отделен фонд, но няма да го наричаме фискален фонд, защото това изглежда, че е само заради финансите. Дайте да го наречем за пенсионерите, понеже изглежда социално, звучи добре”, разказа Дянков.

Попитан дали е склонен на отстъпление от идеята, на фона на коментарите против нея, включително отстрана на ЕЦБ, министърът каза: „Минимални аргументи. Вие вече започнахте много да преувеличавате коментарите по Сребърния фонд. Вече сме отстъпили. Аз исках да отидем директно до средното за ЕС от 70%. Просто това показва анализът. Тръгваме от 30%, защото се оказа, че е доста голяма хапка за голяма част от политиците. Но аз съм убеден, че това е правилната политика. И аз съм тук, за да отстоявам правилни политики, които ще са правилни и ще се видят след три-пет години”.

Финансовият министър разкритикува остро и работата на Международния валутен фонд (МВФ), чиито експерти в момента са и в България в рамките на редовната пролетна мисия у нас. Според Дянков Международният валутен фонд е част от проблемите, предизвикали кризата, а не част от решението. Затова финансовият министър е категоричен, че плащането по облигациите следващата година ще бъде финансирано с нов облигационен заем, а не с кредитна линия от МВФ.

„Първо МВФ се търси, когато си закъсал. Ние сме много далеч от закъсали. Ние сме една от трите държави с най-добри финансови резултати в Европа и второ, и за мен по-важно, МВФ показа в последните три-четири доста грешни стъпки в Гърция, в Испания, в самото си мислене какво трябва да се направи, за да се излезе от криза. Така че, не мисля, че нито парите на МВФ са ни необходими, нито пък типът съвети, които са давани на някои от държавите около нас. Относно кризата в Европа МВФ е част от проблема, не част от решението, поне засега. Сега имат нова генерална директорка, моя бивша колежка, френска финансова министърка. Надявам се, че ще се подобрят”, каза още той.

За френския министър на финансите и икономиката Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, която вече около година е на поста, Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи коментира: „В тежка организация. Тя се справя доста добре, но решенията бяха взети 2009-2010 г. преди нея от бившия директор, който, както знаете, вече има доста други проблеми, та не му е до спасяването на Гърция”.

Коментари

 1. 2013.10.09 | 16:15

  ЗА КАКВО ЧЕ ИМ ВЗЕ И ПОСЛЕДНИЯ ЗАЛЪК ОЛИГРОФЕН КОГАТО СЕ ИЗНЕСЕШ ТОГАВА МОЖЕ НЯКОЙ ДА ПОМИСЛИ ДА ТИ БЛАГОДАРИ

 2. 2013.10.09 | 16:15

  O6te sega ti blagodarim kato ti teglim edna maina mama vi kradliva smotana

  1. 2013.10.09 | 16:16

   Благодаря ти приятелю! Бъди здрав и никога не се предавай!

  1. 2013.10.09 | 16:16

   БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ОТГОВОРА ,НО ИСКАМ ДА ТИ КАЖА И НАВЯРНО СА МАЛКО УЧАСТНИЦИТЕ В ТАЗИ АУДИТОРИЯ ,КОИТО МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ БОЛКАТА МИ . АЗ СЪМ ОТ ХОРАТА ,КОИТО ДАЖЕ И В ОТЧАЯНИЕТО СИ НАМИРАТ ИЗХОД И НЕ СЕ ПРЕДАВАТ , НО СЪГЛАСИ СЕ ПРИЯТЕЛЮ ,ЧЕ ТОВА СРЕЩУ, КОЕТО НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ПРЕБОРИМ Е ИЗГАСВАЩИЯ ДУХ НА БЪЛГАРИНА , И ТОЙ УГАСВА НЕ ТОЛКОВА ЗАРАДИ НЕМОТИЯТА А ЗАРАДИ ПОСЕВМЕСТНАТА ПРОСТОТИЯ И ЦИГАНИЯ ,КОЯТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРЕВЗЕ НАСТОЯЩЕТО НА СТРАНАТА НИ , НЕ ОТ КЪМ ГЛАВАТА ИЛИ ОТ КЪМ ОПАШКАТА А ТОЧНО ОТ СРЕДАТА . МУТРЕНСКАТА ПСИХОЛОГИЯ ИЗПЪЛЗЯ КАТО ТУМОР И НАНЕСЕ НЕБИВАЛА ПОРАЗИЯ ИНА БЕДНИ И НА БОГАТИ , НА ИНТЕЛЕГЕНЦИЯТА И НА РЕДОВИЯ ЧОВЕК , НА УПРАВЛЯВАНИ И НА УПРАВЛЯВАЩИ И НЯМА АМА НЯМА КОЙ ДА И СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ . АКО 45г. СЕ ВЪРТЯХМЕ В ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ НА ПУСТИНЯТА НАРЕЧЕНА СОЦИАЛИЗЪМ , ТО ОЩЕ ТОЛКОВА ЛИ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРТИМ В ДРУГАТА ПУСТИНЯ НАРЕЧЕНА ДЕМОКРАЦИЯ. ИСТИНСКИЯ МОЙСЕЙ КОЙТО ТЪРСИМ ЗА ДА НИ ЗАВЕДЕ ДО ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ Е БЪЛГАРСКИЯ ДУХ ,КОЙТО ВИНАГИ НИ Е СПАСЯВАЛ КАТО НАЦИЯ И НАРОДНОСТ, НО СЕГА СЕ СЪМНЯВАМ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЖИВОТА СИ ,ЧЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ НИЩО ЗА СЕБЕ СИ И ЧЕ ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО ОТ НАС . ЕТО ТУК С ТЕБ ИМАМЕ РАЗМИНАВАНИЯ . СУПЕРКАПИТАЛИЗМА КОЙТО Е РОЖБА ТОЧНО на ТАЗИ КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ ДОВЕДЕ ДО ПЪЛНО УНИЩОЖАВАНЕ НА НАШИЯ ДУХ И ТО САМО ЗА 20-25 г. НАПРАВИХА ТОВА ,КОЕТО НЕМОЖА ДА НАПРАВИ И 500г " турско присъствие " . ЕТО ТОВА Е . ИНАЧЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ТИ БЛАГОДАРЯ ЗА УДОВЛЕТВОРЯВАЩИЯ СПОР . И АКО СЪМ ТЕ ЗАСЕГНАЛ С НЕЩО МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИШ ,НО ТУК ДРУГИЯ ЕЗИК НЕ ВЪРВИ ,ТОКУ ВИЖ СЕГА ПОЧНАТ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ НА ДИАЛОГА НИ.

  1. 2012.05.08 | 18:13

   ,,опитваш се да внушиш на хората ,че не са родолюбци и че всичко зависи единствено и само от тях и едва ли не са мързеливи ,неинициативни и е лошо дето толкова много искат да живеят добре тук и сега...”. Не не съм президент, религиозен водач, политик или управляващ. С моят коментар давам съвет на хората (песимистично настроените, оптимистите нямат нужда от съвет - сами са достигнали до своя смисъл в живота). Предположенията ми се оправдаха – ти си интелигентен човек! Харесват ми мисленето и разсъжденият ти. Аз си задавах същите въпроси както твоите деца, но нямаше кой да ми отговори. След години моите деца ме питаха същите въпроси. Семейните скандали, насълзените детски очи, страданието...Несправедлив е този Свят щом щастието се купува с пари. Здравето също. Дали ще ядеш, дали ще имаш покрив над главата си, дали децата ти ще се образоват, дали ще живееш и ще се излекуваш или не. Заринати сме от абсурди, трупани с хилядолетия човешко съществуване. И единствената причина са парите – пряка или косвена, но около тях се върти всичко. Сигурен съм, че ако хората в България имаха десет пъти по-големи заплати, положението щеше да е друго. Хората щяха да умират в дълбоки старини с усмивка на уста, доволни че са създали семейство, съградили дом, отгледали деца. Все пак това иска всеки човек – да създаде нещо свое и да му отдаде цялата обич и внимание. Човек не трябва да губи време в съжаление. Българите си го имат борбения дух в душите си, просто нека не го затрупват с негативизма на днешното време.

  1. 2013.10.09 | 16:17

   Аз не съм сексуално незадоволен и ти много добре знаеш ,какво съм искал да кажа с този жаргон ,чисто и просто твоите изяви са крайно популистки и ми звучат в стил 50-те години от бригадирското движение, опитваш се да внушиш на хората ,че не са родолюбци и че всичко зависи единствено и само от тях и едва ли не са мързеливи ,неинициативни и е лошо дето толкова много искат да живеят добре тук и сега Скъпи ми чичо Том , ХУБАВИЯ ЖИВОТ НА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ СЕ ГРАДИ СЕГА И ТУК , няма как да възпитам децата си в надежда и трудолюбие, като виждат ,че трудът в момента не е ценност . /Той не носи това което трябва ,а то е добър живот.Добрия и достоен живот е исконно човешко право .Това е и основния постулат заложен във философията на съвременната демокрация , който обаче най- цинично се нарушава от пак от тях. Като ме питат децата ми, защо нямам време за тях и като им отговоря , че трябва да работя ,те веднага ме апострофират : като работиш толкова много защо нямаме пари. Така че да искам да живея сега и тук по-добре за да отгледам децата си по-добре и те своите ,а не да ги заблуждавам ,че трябва да стискат зъби и да чакат такива като Симеон ДЯНКОВ и клика за да им благодарят.Така че ,чичо Том ,властта може да е от народа / КОЕТО ПОД ВЪПРОС ,КАТО ИМАМЕ В ПРЕДВИД СЪВРЕМЕННИТЕ МЕТОДИ НА МАНИПУЛАЦИЯ / но в никакъв случай не е за народа . Най - ценното в една демокрация трябва да са ХОРАТА , не да се прокарва откровен икономически геноцид на големи маси от хората в името на някакъв неясен и необоснован бъдещ просперитет на незнайно за кого, и да се иска благодарност от тези които са третирани ,като излишни , иначе това намирисва на фашистки лозунги от концлагерите на Хитлер и Сталин.

  1. 2013.10.09 | 16:20

   Така е! От болните амбиции и идеали на хората, на които им е дадена власт, страда само народа на страната. Никой не знае къде ще се роди. Родените по време на комунизма са търпели тогавашната власт с нейните си изисквания. Родените през прехода - извратената трансформация към капитализъм. А какво ли са си казвали българите през Средновековието, когато България е паднала под робство?! Не са живели пак добре! Обаче са обичали родината си, запазили са си език, традиции, песни и култура! Същият този език, на който днес много българи не спират да мрънкат, да се ругаят, вайкайки се каква власт им е дошла на главата! Но не осъзнават, че властта, това сме ние! Нима трябва да търпим безобразните действия на управителите ни, само заради някакви си закони и условни правила?! Та ние живеем в условен Свят - всичко си има название и определение, само за да можем да разбираме нещата, които ни заобикалят. Нужни са ни цели като народ. Дали искаме небостъргачи като в САЩ и Дубай, скъпите коли на германците, футболния отбор на Бразилия, науката на Япония.... или нещо друго? Замислете се.

  1. 2013.10.09 | 16:18

   Честит празник драги сънароднико! Никой не си избира къде и кога да се роди! В икономически развита държава или в съсипана Африка. През Средновековието или XXI-век. В богато семейство или в някоя кална локва. Всеки обаче си е сам господар на живота. Не защитавам ГЕРБ или която и да е друга партия. Защитавам родината си! Вероятно си интелигентен човек, но си нещастен. Искаш да живееш добре, тук и сега! Едва ли има някой, който да не иска. Жалко е, че не си свободна душа, а чакаш своя спасител! Жив и здрав и не ставай роб на сексуалната си незадоволеност!

 3. 2013.10.09 | 16:19

  Някои са готови да започнат и ПО-КЪСНО да умират, само и само Борисов да падне от власт! Въпросът е, КОЙ ДА ДОЙДЕ? По-добре Станишев, отколкото мутра, при БСП се вдигаха пенсиите, БСП ще строи БелеНЕ и т.н... Но това е алтернативита на ГЕРБ и ние, почтените българи, им показваме къде да си ги сложат тия-ГЕРБАДЖИИТЕ всичките лъжи с които започноха и всичките антидемократични и абсурдни закони . НЯМА ДРУГА ПРИЕМЛИВА алтернатива на Борисов, той е просто ПРЕКРАСЕН КРАДЕЦ и строи инфраструктура! Е, в това огромно строителство, дето се извършва, не може някой да не се облажи, практически е невъзможно, като си знам нашия, на българите манталитет. Но важното е, че хванат ли ги - НЯМА ПРОШКА! Нито за "ваши", нито за "наши"! А докато управлява, Борисов видимо се подобрява, учи се от грешките... И полека-лека вдига нивото НА УЗАКОНЕНИТЕ СИ КРАЖБИ Защото и политиката e проста работа ЗА МУТРИТЕ. Даже в момента не е важно дали си умен, а доколко си верен на ГЕРБ. Хубаво да го запомнят това разни политолози и партийни анализатори, ако искат да са в час и прогнозите им да се сбъдват... Защото народът Е УМОРЕН от 20+3 годишните кражби на МУТРИТЕ . Та не е ли "политик" мръсна дума? Защо е така? Друг е въпросът, че на тях, КОРУМПИРАНИТЕ КРАДЦИ, така им е угодно, за да има все повече разочаровани и в следствие на това - негласуващи. Така с една шепа хора идват на власт и слагат КРАДЛИВАТА си ръка върху бюджета, имотите на държавата и другите обществени фондове! И се почва шоуто на КРАДЦИТЕ! Затова се появи Борисов и ЗА ДА ГИ УЛЕСНИ И Е И в момента е единствената надежда за добро бъдеще и просперитет НА МУТРЕНСКАТА МАФИЯ мафия в България. СБЪРКАЛ СИ ПОЛЮСИТЕ УМНИКО ,НАПРАВО МЕ РАЗБИ С ТОЗИ КОМЕНТАР ЗА ИНФРАСТРУКТУРИ ,КРАДЦИ И АЛТЕРНАТИВИ , АКО БЕШЕ ВКЛЮЧИЛ И ТЕРМИНИ КАТО ,КЛЪСТЕРИ, ИНТРАКОНЕКТОРНИ ДИВЕРСИФИЦИРАНИ ГАЗОПРОВОДИ НАПРАВО ЩЕШЕ ДА ИЗГРЕЕШ ПО СИЛНО НА НЕБОСКЛОНА НА ГЕРБЕРСКОТО НЕБЕ ДАЖЕ И ОТ СЛЪНЦЕТО. " ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ, ЕДНО СИ БАЕ" КАЖИ НЕЩО ДРУГО БЕ МАЛОУМНИКО . НО КАКВО ДА КАЖЕШ ТОВА Е ВЪРХЪТ НА ГЕРБРСКОТО ТИ МИСЛЕНЕ.

 4. 2013.10.09 | 16:21

  Сребърният фонд, който трябва да гарантира сигурността на пенсионната система, може да стане главен кредитор на правителството, като с парите му ще се покриват бюджетни дефицити и може да се плаща външния дълг на държавата. Това предвиждат промените в закона за управление на фонда, които Министерство на финансите публикува.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Имат ли култура българските шофьори?

Имат ли култура българските шофьори?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

На живо Студио "Трето полувреме" след Аржентина - Хърватия 0:3