Парламентът избира нов директор на БТА

27 януари 2021 06:25

Парламентът избира нов директор на БТА
© Булфото, архив
661 1

Изборът на генерален директор на Българската телеграфна агенция (БТА) е първа точка в проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Предвижда се парламентът да гласува по азбучен ред предложените двама кандидати - Ивайло Данаилов, издигнат от "БСП за България", и Кирил Вълчев, номиниран от ГЕРБ.

И ГЕРБ иска Кирил Вълчев да оглави БТА

За избран ще се смята получилият повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

В проектопрограмата е и второто четене на изменения в Закона за железопътния транспорт и в Закона за устройство на територията, както и първото четене на Законопроект за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и за продажба на стоки и на изменения в Закона за частната охранителна дейност..

До избора на нов шеф на БТА се стигна, след като Максим Минчев почина в края на 2020 г. Директорът на БТА не успя да пребори битката с коронавируса и си отиде на 67 г.

Novini.bg
661 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Ето какъв идиот съчинява Новини.бг

2021.01.27 | 08:10

139492
"ЕВРЕЙСКИ О.ТПАДЪК 2021.01.25 | 17:05 ТАКА ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ЕВРОПА?? ПРЕЗ ТУИТЪР И ФЕЙСБУК?? НЕЩАСТНИ ЕВРЕЙСКИ С.ВИНЕ.УТРЕ ЕВРЕИТЕ ОТ ТEЗИ САЙТОВЕ И НА ВАС ЩЕ РЕЗНАТ КРИЛЦАТА И ЩЕ ВИ БЛОКИРАТ,КАК ТОГАВА ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ.И КАКВИ СА ТЕЗИ НОВИ РЕСТРИКЦИИ ??? ПЪЛНО СУСПЕНДИРАНЕ НА ВСИЧКО ГРАДЕНО С ХИЛЯДОЛЕТИЯ ЗА ПО МАЛКО ОТ ГОДИНА.ДА ИДВА НОВ ХИТЛЕР И ДА ВИ Е.Б.Е.М МАЙКАТА М.РЪСНА ЕВРЕЙСКА.РАЗСТРЕЛ ЗА ВАС БАРАБАР С ВЕЩИЦАТА МЕРКЕЛ И ТАЗИ ДЪРТА БАБИЧКА ГНУСНА УРСУЛА К.У.Р.В.А.Т.А". Коментарът е на собственика на Новини.бг. Това говедо нарича нас българите "славянски чифути", "свине", "евреи пред сапунерка". СЕМ трябва да обърне внимание на този фашизоиден сайт.

Добави коментар