Нанков: Спокойно може да се пътува към Банско, Симитли и Разлог

26 януари 2021 19:12

Нанков: Спокойно може да се пътува към Банско, Симитли и Разлог
© Пресцентър МРРБ
734 4

Спокойно може да се пътува към Банско, Симитли и Разлог. Това е съобщил заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещение в района на с. Градево, цитиран от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

Той е проверил укрепването на подкопан участък от пътя Симитли - Разлог. От падналите проливни дъждове през януари повърхностните води са отнесли част от банкета на второкласния път в участък от 6 месеца.

За осигуряване на безопасността на движение, незабавно е извършено насипване с фракция за укрепване на участъка. Насипът се уплътнява поетапно, за да може да се създаде устойчивост на откоса. След приключване на дейностите ще бъдат монтирани готови стоманобетонни елементи за подпиране на насипа, е посочил министърът.

Предприетите мерки са временни, за да се гарантира безопасността на пътуващите. Възложено е изготвяне на технологичен проект за трайно укрепване на откоса на изкопа на пътя Симитли - Разлог, в района на с. Градево. Предстои изграждане на бордюри с регула за отвеждане на повърхностните води.

Опасно свлачище! Пътят към Банско е подкопан

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и бализи. Движението се осъществява в двете ленти без ограничения. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Николай Нанков е съобщил още, че за укрепване на свлачището по пътя за Рилския манастир проектантите и инженер-геолозите на фирмата изпълнител на проекта "Автомагистрали" ЕАД предлагат да се направи 97 м т.нар. тунелна завеса в най-тежката част по протежение на свлачището. Ще се направи тунел с напречни колони, ригели и плоча, за да може да действа като контрафорс, когато има тежки срутищни процеси, така че да не предизвикват нарушаване на пътя и неговото прекъсване. Дейностите ще бъдат извършени без оскъпяване, в рамките на одобрения бюджет за проекта.

Novini.bg
734 4

Свързани новини

Коментари (4)

Добави коментар

2021.01.26 | 21:47

139270
ПЕНДЕЛ КИРЛИВ
Стефанов

2021.01.26 | 19:53

139129
С нетърпение очаквм управлението на другарката Нинова с мощната подкрепа на другаря Радев, когато ще преобразим природата дядо господ ще клепа с очички очуден от такива смели преобразователи на природата. Забравих палето Делчев и Мая, които ще пеят хвлебсвени песни. Извинявам се пропуснах славното трио и ред други борци за свобода.
строителя

2021.01.26 | 19:27

139100
мдааа ей такива явно са строили и метрото затова и подаде . тука ще загине някой като падне пътя.
Нанков е Ненка с нянки

2021.01.26 | 19:25

139099
Типична геЙберастка женичка.

Добави коментар