Захариева обяви кога ще е готова магистралата до Сърбия

  • 20 януари 2021 12:15

  • 81
  • 11
© Novini.bg

Важно е да развиваме отношения като добри съседи. Свързани сме от векове, имаме близки и прагматични отношения, които дори във времена на криза и пандемия остават много близки, динамични. Успяваме да реализираме важни за целия регион инфраструктурни проекти. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на брифинг след среща с  министъра на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович, който е на официално посещение у нас, предаде репортер на Novini.bg.

Успяваме да си помагаме – България осигури защитни облекла за сръбските лекари, а Сърбия много съдейства на българските граждани, които трябваше да се приберат по домовете си. Фактът, че и по време на криза успяваме да запазим добрите си отношения, показва колко е искрено нашето приятелство, заяви Захариева.

Нямаше как кризата да не се отрази и на обмена на туристи между двете страни, но това е един от най-перспективните сектори, на който можем да дадем повече тласък. Сърбия е четвъртата (най-популярна - б.р.) дестинация за българите, но се радвам, че все повече стават и сръбските туристи в България. За да се увеличава още техният брой, до края на годината трябва да бъде завършен българският участък на магистралата от Драгоман до София. Сръбският участък вече е готов. Разбрахме се двете държави да се фоксуираме върху новия граничен пункт близо до Стара планина, който, за съжаление, още не е близо до реализация, посочи външният министър.

И Екатерина Захариева ще разговаря със сръбския си колега

Българското малцинство в Сърбия е още един мост за прекрасните отношения. Надявам се в близък контакт да решаваме свързаните с българското малцинство проблеми, отбеляза вицепремиерът.

Ние винаги сме подкрепяли европейската инициатива на Сърбия, имаме желание да споделяме и опита, който имаме. Тази подкрепа ще продължи, увери Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
81 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2021.01.22 | 07:12

11
Трейс строи и то качесвено в Сърбия. За разлика от в БГ. И няма как да не е така, когато тук трябва да върнат 50% от стойността на д-рите под формаа на комисионни.
НЕ ПОДРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.20 | 14:39

4
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА
Духай супата, подлого черепарска!

2021.01.21 | 21:58

10
Духай супата, подлого черепарска!
смешници

2021.01.20 | 20:55

9
Като сте приятели защо не ни върнат престъпника Цветан Василев. Това е доказателство че политиците не служат на България.
Iii

2021.01.20 | 14:02

1
Сръбският участък е готов от границата с България до границата с Унгария, има 10км след Белград, които не са ок само. Лятото 3 пъти ходих до Суботица, връщам се в БГ и веднага след ГКПП..... дупки, конусите за ремонтите без нито една светлинка, щяхме да катастрафираме сумати коли, а помня 2014 Сърбите копаеха и взривяваха... Нашият човек се хвали с магистрали...пълен батак, ходих и до Варна лятото през "Хемус", върнах се през Бургас и то с нов автомобил, но не от скъпото, и гледам и се чудя как да дам 100к за кола и да я карам по къра все едно....жалка история..
Iii

2021.01.20 | 16:42

8
ДО "няма нужда да тролиш" -Куче, мисълта ти е адски несвързана, Трейс, Бойко, Ниш, ала - бала. Трейс я е построила, щото са и платили и ако е качествено е защото е имало як контрол на качеството. ИСТИНАТА БОЛИ.Не ми троли под коментара. Не става дума за никакво тролене, а лични впечатления, нито за кой ще дойде на власт, нито съм за комунистите.... нито за гераджиите, не може да се хвалиш с нещо (магистрали), а това нещо да го няма, а всъщност икономиката я няма,е тва е най-жалкото.ИСТИНАТА БОЛИ. Човекоо от границата до София тва е 5токласен път, може ли такова нещо бе, лятото минават стотици хиляди автомобили, а то прилича на междуселски път в Родопите. И да не отварям скоба за колко схемаджии знам от първо лице покрай управляващата партия, единственото от което се издържат са проекти от ЕС. Не миминавай с тва, Бойко ти е виновен, що материали има, снимки, евро и т.н ИСТИНАТА БОЛИ. Всички сме наясно, че сме сателит, промяна няма, но мизерията, опростачаването и т.н., тва нещо няма скоро да се оправи. Съвсем наскоро влязох в няколко групи във ФБ, заради това си го направих и отново..... Хора които не се познават, такива гнусотии, псувни си пишат.....положението е мн зле. ЯКОТО ОСКОТЯВАНЕ, БОЛИ
долния тикволиз

2021.01.20 | 14:49

6
Не бе ТИКВЕТО не е виновно,то само напълнило шкафчето.

2021.01.20 | 14:39

5
Няма нужда да тролиш. магистрала Ниш - БГ граница естроена от българската Трейс, която строи и в България. С тези опорки, че Бойко е виновен станахте вече не смешни, а изтъркани и скучни.
долния тикволиз

2021.01.20 | 14:15

3
Ми като ТИКВЕНИТЕ КОМУНИСТИ нищо не правят ще доидат други болшевики.

2021.01.20 | 14:08

2
Е като дойдат твоите комунисти на власт ще я оправят или ограбят ще видиме.
Ахмат

2021.01.20 | 15:14

7
Няма значение кога. Това да те е Гърция към където са истеризиране всички българи Щото гърците били лоши византийци не за друго. А понеже българите са много добри и позитивни се надпреварват да купуват имоти в Гърция та белким се уравновесят доброто и лошото. ХИ- ХИ-ХИ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини