Партията на Москов: Няма да се коалираме с БСП и ДПС

  • 20 януари 2021 11:17

  • 90
  • 5
Партията на Москов: Няма да се коалираме с БСП и ДПС
© Булфото

На 4 април всички българи ще избираме своето бъдеще. Поведението на политическите сили до момента предначертава един безпомощен бъдещ парламент, неспособен да отговори на надеждите на българите и да излъчи стабилно управленско мнозинство. Без ефективно правителство ни очакват хаос и несигурност и спирала от политически кризи. Това се казва в позиция на партия КОД, която публикуваме без редакторска намеса:

"Партия КОД определя стремежа на множеството от политическите партии към раздробяване и самоизолиране на политическото представителство в България като дезертиране от основното им задължение – да гарантират стабилност и ясна перспектива на обществото.

За КОД изходът от този предначертан политически и икономически хаос е във формиране на силен и идеологически единен, десен, консервативен политически съюз, алтернатива на очевидния провал на либералните, социалистически и зелени доктрини, превърнали животът ни в постоянен експеримент.

Задачите пред такъв политически съюз са:

Да направи възможно формирането на дясно мнозинство в следващия парламент и да излъчи силно дясно управление,  основано на националния интерес.

Да даде на българите  политическа платформа, през която да се противопоставят на съюза на либералния екстремизъм със старата левица.

Десните хора в България не могат да останат безучастен наблюдател на опитите на президента Радев да съюзи българския радикален либерализъм с остатъците от про-съветската левица. Този поход срещу свободното общество е манипулация на  надеждите ни за повече справедливост и саботаж на стремежа ни към просперитет.

Ние, българските консерватори:

1.    Вярваме в постиженията на християнската цивилизация и ценим принадлежността си към нея. Целим  благоденствие за всеки гражданин в суверенна държава, с вековна историята,  горда с националната си идентичност.

2.     Ценим семейството като основен източник на интегритет, развитие и просперитет за всеки член на обществото. 

3.   Убедени сме, че мястото на държавата е в грижата за общата ни среда (ред, сигурност, здравеопазване, образование, инфраструктура), а не в намесата за регулиране на бизнеса.

4.    Свободата на мисълта и изразяването е задължителна част от демократичното общество.

5. Вярваме в приемствеността между поколенията, отчитане на интересите и очакванията на по-голямата част обществото, а не раздаване на привилегии на базата на принадлежност към специфична малцинствена група.

6. Ние сме за eдинен Европейски съюз от силни национални държави с обща система за сигурност, изграден на основата на антикомунистическа, демократична и пазарна логика.

Ще работим за формирането на такъв десен консервативен съюз, който да наложи:

• Възстановяване на държавността, реда и личната сигурност

• Връщане на икономическата свобода

• Налагане на консервативен социален модел, основан на лична отговорност

 • Защита на христианските ценности и българската културна идентичност

Основните политически ангажименти за КОД в такъв политически съюз са:

Провеждане на лустрация

Добавяне на задължителна образователна квалификация към съществуващите конституционни изисквания, даващи право за гласуване на избори 

Предварително заявен отказ за формиране на коалиция с БСП и ДПС.

За постигане на целите си КОД започва разговори граждански сдружения и политически партии, които са заявили сходни позиции и политическата цел е реализацията на програмата им в управление с ясен път и времева рамка."

Последвайте канала на

Novini.bg
90 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
БОРИСОВ МАЧКА ЯКО...НА ИЗБОРИ ..10 ГОДИНИ

2021.01.20 | 12:47

5
САМО ПРИ СДС....ТАМ СЕ ПОЗНАВАТЕ ОТ ЕДНО ВРЕМЕ...СЕГА ПАК ДА МАЧКАТЕ БСП КОМУНЯГИТЕ......ТОВА Е ВАШЕТО ПРИЗВАНИЕ....
Естествено, че няма да се коалираш

2021.01.20 | 12:07

4
с когото и да е,защото няма да влезеш в парламента.Ти остана в правителството на ГЕРБ, въпреки че твоите съпартийци напуснаха, а ти си остана фурнаджийска лопата!
Естествено, че няма да се коалираш с когото и да е

2021.01.20 | 12:04

3
Ти остана в правителството на ГЕРБ, въпреки че твоите съпартийци напуснаха, а ти си остана фурнаджийска лопата!
НОВО ПЕТ

2021.01.20 | 11:49

1
БЕГАЙ ПРИ СДС И ГЕРБ...И СИ В ПАРЛАМЕНТА...ИНАЧЕ ...НА ПЛОЩАДА
НОВО ПЕТ

2021.01.20 | 11:57

2
ИСКАМ ДА ДУХАМ НА НЯКОЙ...ИНАЧЕ... НА ПЛОЩАДА...ЩЕ ДУХАМ

Добави коментар

Водещи новини