И СДС с позиция за показния арест на Навални

  • 19 януари 2021 12:02

  • 484
  • 1
И СДС с позиция за показния арест на Навални
© СДС

Показният арест на Алексей Навални, още преди да стъпи на родна земя, е ярък знак в две посоки. Това се казва в позиция на СДС, съобщават от пресцентъра на партията.

"Първата е към инакомислещите в Русия – че ще бъдат смачкани и за тях няма място в отечеството им.

Руското посолство у нас тагна Бойко Борисов във фейсбук след позицията за Навални

Втората е към ЕС и САЩ – че тяхната подкрепа за Навални няма никакво значение и демокрацията е понятие без съдържание в империята на Путин.

Тези действия на властта в Кремъл за пореден път показват, че България направи правилния геополитически избор преди 30 години. Затова СДС многократно е заявявал, че всички опити на проруски сили да ни върнат в орбитата на Москва, са опасни и трябва да бъдат пресичани в зародиш", се казва в позицията.

Борисов за ареста на Навални: В демокрацията не бива да се заглушава гласът на опозицията

"Тези сили бяха особено активни, когато се решаваше дали да бъдем поканени в чакалнята на еврозоната. Тяхното неистово желание да се отдалечим от ЕС и да се доближим до Евразия пролича в многобройните им антиевропейски изказвания и перфидни внушения, че еврозоната ще направи българите бедни – сякаш по времето на СИВ бяхме богати!

Проруските сили бяха в основата и на протестите през лятото – те ги дирижираха задкулисно и в началото успяха да подведат и манипулират почтените хора, които излязоха с ясни граждански искания. Целта на кремълското лоби беше на всяка цена да свали властта и тя да попадне в ръцете на „правилните“ хора, които работят за него", заявяват СДС.

Републиканци за България: Кремъл се опитва да заглуши своя най-голям критик

"Предстоящите избори ще бъдат сблъсък между фалшивите проевропейци с червени петолъчки в сърцата и истинските, за които основна цел е пълната евроинтеграция на България с приемането й в Шенген и еврозоната.

За хората, които обичат свободата и споделят ценностите на демократична Европа, изборът ще бъде лесен. А за заслепените от пропагандата на кремълските апологети, случаят с Навални трябва да светне като червен предупредителен знак.

СДС е направил своя избор преди 31 години и никога не е отстъпвал от него. Всеки избор е и отговорност и тези, които изберат петолъчката на Кремъл пред звездите на ЕС, трябва да са готови да си я понесат", пише още в позицията на партията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.19 | 12:24

1
Онзи ,който обвини Европа,че е със широко затворени очи и винаги е пръв в унищожаването на народа си,няма мнение по въпроса с Навални.

Добави коментар

Водещи новини