Цветан Цветанов: Ваньо Танов не знаеше за операцията срещу митничарите

  • 04 май 2012 08:13

  • 2732
  • 10
Цветан Цветанов: Ваньо Танов не знаеше за операцията срещу митничарите
©

Носихме оставката на правителството, когато пристигнахме в парламента. Това каза вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

Заедно с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г той отиде в НС около 20 часа в края на дебатите на Закона за отнемане на незаконно придобито имущество. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г беше категоричен, че ако проектът не бъде приет, ще подадем оставка и това не беше игра на думи. Когато един човек всичко му е наред няма да има никакъв проблем в това дали го проверяват или не. Опитите за атака по тази линия на Закона за отнемане на незаконно придобитото имущество от страна на опозицията е вид презастраховане.

Около 3,5 млрд.лв са оборотите от организираната престъпност. Голяма част от тях се инвестират в България. Ефектът е създаването на допълнителни инструменти за ограничаване на възможността парите добити с престъпление да бъдат инвестирани.

По отношение на заловените митничари на ГКПП „Капитан Андреево“ Цветанов потвърди, че около 10 човека е трябвало да си поделят събраните 15 000 лв подкупи. Това ще бъде практика оттук нататък и всеки, който нарушава закона ще бъде разследван. Разследващите се сблъскали с невероятната наглост на митничарите, които поискали от турски тираджия подкуп. Човекът имал само 130 евро и казал, че са му необходими пари, за да си плати таксата на Дунав мост. Митничарите обаче казали, че таксата там е само 30 евро и му прибрали останалите 100 евро. Имаме данни, че подобни действия не са ставали без знанието на високопоставените началници. Разпределението на митничарите по трасето със сигурност се отблагодаряват на хората, които ги разпределят, предположи Цветанов.

"Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов не знаеше за операцията на границата. Информирах премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в детайли, а на Симеон Дянков казах, че предстои акция на един от пунктовете, като го помолих, да не споделя с никого", каза Цветанов. На въпрос дали се е притеснявал от изтичане на информация Цветанов благодари на Дянков, че не е споделил информацията с никой от неговото министерство. На реплика от водещия, че Ваньо Танов е благодарил заради арестите на подкупните митничари Цветанов коментира лаконично "Има си хас!"

Във връзка с решението на съда да наложи мярка "задържане под стража" на Алексей Петров Цветанов похвали магистратите, че са взели правилното решение.

Министърът отказа да отговори дали е доволен от решението на съда, като посочи, че винаги в един процес има доволна и недоволна страна. Според него адвокатите на Алексей Петров в случая са недоволни.

“В един процес трябва да има пълна гаранция, че свидетелите няма да бъдат притеснявани. Искането на промяна на мярката е за оказан натиск преди явяването на свидетелите в зала. В почивните дни лично Алексей Петров и адвокатът му са притискали свидетели да лъжат. Имам предвид Устинов и Донка Митева”, коментира Цветанов.

Цветанов не пожела да коментира информацията на свидетелите за поръчаните от Трактора убийства. Той заяви на двамата водещи, че не е дошъл да говори за Алексей Петров и ги упрекна, че дават трибуна за делото “Октопод”, което по думите му “не представлява интерес за Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, а за самите журналисти.

Последвайте канала на

Novini.bg
2732 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2012.05.06 | 02:08

10
Почна се. Ваньо Танов не им назначи момчето, дето Фидосова пробутваше и сега защочнаха с милиционерските номера. Подлогата намеква, че ако Танов е знаел е щял да ги предупреди. Ама ние всички чухме записите и само малоумниците на Боко се връзват на глупостите на "туй".
.

2012.05.04 | 22:44

4
До преди няколко няколко години, ако не си член на БСП (защото митниците бяха под техния чадър) и не си съгласен да крадеш - веднага излиташ от митническите системи. Лично имам приятел, който го потвърждаваше докато работеше там. Няма не искам..
ДОЛУ ИЗМАМНИЦИТЕ

2012.05.06 | 02:08

9
Е сега в момента под чадъра на ГЕРБ и за тях отговаря Ц ЦВЕТАНОВ - който е на власт контролира паричният поток от митниците - БЕЗСРАМНИЦИ !!!
Наблюдател

2012.05.06 | 02:08

7
Това, че митничарите са следени най-малко 3 месеца чрез СРС-та значи ли, че ще бъдат разобличени и другите три смени работили през това време на ГКПП "Капитан Андреево". Никой няма да повярва, че само една от четирите смени са рекитирали пътуващите. Интересно ще е да види обществеността, дали ще има разследвани и от другите смени и кой ще ги замести докато са отстранени от работа.

2012.05.06 | 02:08

8
Приятелю, все едно не ти е ясно, че това е чистка. Тези митничари или са били назначени от неподходящи хора, или не са отчитали на правилния човек, или е нямало как да ги вкарат в подходящата схема.
отговор на № 1

2012.05.06 | 02:08

6
Да имаш много здраве.След 1989 година и най-вече по времето на Иван Костов - лично от гр. Харманли бяха митничарите които работеха в Свиленград и чрез Христо Бисеров от Хасково- всяка седмица носеха с куфари пари от митницата за София. Същите лица още са на работа в Капитан Андреево и на Лесово имат натрупан доста капитал..........

2012.05.06 | 02:07

5
Цецко, знаем че нямаш проблем с проверките. Проблем няма да има и Боко. Другите престъпници от групировката Герб също няма да имат проблем. Такъв ще има някой дребен измамник, който е скатал 20-30 хиляди лева и като го заловите, ще се покажете по всички телевизии все едно, че сте заловили Ескобар.

2012.05.04 | 15:20

3
Дори и да има митничар който не е крал,кой ще му повярва.Иди обяснявай,че не си крал.Ще изгориш заедно с другите.Затова си кради пък поне да има за какво да те уволнят и да не те е яд.
Сургучева

2012.05.04 | 12:42

2
Коментар номер 1 е със сигурност на МУТРА.
Радо

2012.05.04 | 12:42

1
Че ако знаеше отдавна да ги е предупредил нали и той е в играта!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини