Депутатите приеха Закона за конфискация

  • 04 май 2012 06:29

  • 2647
  • 7
Депутатите приеха Закона за конфискация
©

Депутатите приеха на второ четене Закона за отнемане на незаконно придобито имущество.

В рамките на пет пленарни заседания и три пъти при удължено работно време Законът вече е факт.

Законопроектът за отнемане на незаконно придобито имущество и успяха да го приемат снощи в 22:30 часа.

Около 20,30 часа в пленарна зала отидоха премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. След приемането на закона от парламентарната трибуна Борисов благодари на депутатите с думите: "Искам да благодаря на депутатите от ГЕРБ, че оставиха правителството на власт и на всички, защото ние си бяхме донесли оставката, ако не гласувате закона". Борисов благодари на всички, които подкрепиха закона – „и на РЗС, и на Синята коалиция, на независимите депутати, да благодаря и на опозицията. Видяхте, че по много от текстовете конструктивно бяха приети забележките от вас и бяха приети. Това е и смисълът на парламента – да има дебати, да има различни мнения, в края на краищата да се приеме това, което е важно за народа и за нашите евро-атлантически партньори”, каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Пред журналисти в парламента Борисов коментира: "Това е един много добър закон, ако има някъде нещо, което да уточняват – има бъдещи поколения, нека да го правят."

След приемането на Закона за незаконно придобитото имущество Борисов подчерта, че е важно, че законът е приет в този вид.

„Ще видите реакцията на всички евро-атлантически посланици ще е изключително положителна за това, че беше приет в този му вид”, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„ От 22 години хората гледат палатите в подножието на Витоша, по морето, по язовирите и казват: „В края на краищата откъде тези пари?” Този закон се надявам да урегулира този процес ”, каза Борисов.

По думите на премиера – твърденията на опозицията, че ще засегне обикновените хора, са абсолютна инсинуация и припомни Закона за амнистията. „Тройната коалиция си прие закон, който да амнистира всички техни престъпления и Брюксел им каза, че това е голяма глупост, което са направили. Но те си го приеха и той важеше до идването на нашето правителство на власт. Ние приемаме закон, който важи за нас”, заяви премиерът Борисов.

Всеки български гражданин, който е придобил по някакъв начин незаконен имот, ще му бъде отнет – това иска народът и това сме приели, подчерта той.

„Днес ние сме на власт, утре ще дойдат други след това трети – всички сме подвластни на този закон”, допълни той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2647 7

Коментари 7

Добави коментар

2012.05.08 | 06:17

7
Сега се замислих, като се отнеме имуществото на някой престъпник какво точно ще се случи? Може би някой друг престъпник ще успее да си купи седми имот, който струва 3 милиона за 30 хиляди.
бий гербарите докато почервенеят

2012.05.05 | 00:47

6
Много се надявам догодин, когато тоя гербарски измет, падне от власт, наред с всички останали политически боклуци и крадци с новия закон да подпукат и такива спестовници и хамелеони като цветан цветанов,андрей иванов и не на последно място др. ген. л-т, доктор на пожарникарските нАуки и верен партиен член бойко борисов!!! Ха дано, ама нада ли!
...

2012.05.04 | 19:49

3
Ми всъщност не, няма да падне. А ти си неграмотен и дори не си заслужава човек да ти обяснява каквото и да е. Няма да падне защото хората (изключвам платените форумджии и 1-2 деца дето драскат където им падне) виждат че се прави нещо ...

2012.05.04 | 16:21

1
Научи се да пишеш правилно. Като изразяваш мислите си ще бъдеш още по-убедителен. Може и себе си да убедиш...

2012.05.04 | 19:53

5
При тая удобна опозиция, хеле червените, какви са тия страхове от репресии? 23 години показват колко са колаборативни, послушни, бурно участващи в разграбването на държавата, пълни пердета, дебелооки, с широко разтворени г.... и души за мангизи и още маса "добродетели", та за какво да бъдат репресирани??? Ами те могат и ще си платят, то затова разследването е година и половина, да свикнат с мисълта и да проявят всичките си удобни качества. А неудобните? Че те кога са имали пари? Какви репресии??

2012.05.04 | 19:49

4
Че те Боко и Цецко трябва да останат на улицата тогава. Ама всички знаем за кого са законите в тая държава.
.

2012.05.04 | 17:26

2
Трябва да се направят някакви закони и срещу тия, които си приемаха текстове за собствени облаги - тройната коалиция. А ако почнем да ги изброяваме сигурно 1 месец няма да ни стигне

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини