Вътрешният министър за водната стихия: Благодарение на бързата реакция няма жертви

  • 14 януари 2021 09:12

  • 866
  • 6
© Булфото, архив

Четирима министри ще бъдат изслушани днес в парламента във връзка с наводненията в страната, които доведоха до сериозни щети. Изслушването е по предложение на ГЕРБ. Управляващите смятат, че това се налага, за да добие обществото представа какво е свършено и докъде стигат щетите.

Пръв пред депутатите обяснения даде вътрешният министър Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в. Той докладва, че всички отговорни институции са в добра координация.

"Благодарение на бързата реакция на органите на изпълнителната власт не се стигна до тежки инциденти. Няма язовири, които да застрашат живота или имуществото на хората", увери той.

Гл. ком. Николов докладва за обстановката в страната

Министърът докладва, че местните власти също са реагирали бързо, за да подпомогнат хората. Той даде пример с многолюдното семейство, което остана без дом след свлачище. Пострадалите членове са били веднага прегледани и им е оказано нужното лечение. Семейството ще получи и общинско жилище.

Непрестанно се следи метеорологичната обстановка. Има организация от полицейски патрули, които ограничат движението в местата, където има опасност от нови свлачища.

"Към 6 ч. на 14.01. обстановката се нормализира. На територията на страната няма язовири, които преливат", каза още Терзийски.

От думите му стана ясно, че остава частичното бездствено положение в Равадиново, Драгоман, Своге и Костинброд, Стумяни и др. Отменено е частичното бедствено положение в Доспат.

Освен министър Терзийски по темата в парламента бяха извикани и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда и водите Емил Димитров и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Последвайте канала на

Novini.bg
866 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.01.14 | 10:14

6
Като си иде тази власт ще дойде,,по-хубавата",тази която направи долара 3 хил.лева,първи ни с Чернобил и ограби пенсиите на народа! Тази власт поне направи нещо,другите нищо!!!

2021.01.14 | 09:41

1
Вътрешният министър,Бойко и ГЕРБ са виновни за земетресението в Хърватия,за падналия самолет е Малайзия и за наводненията и сушата в България. БСП,Славуца,Галева,Черепа,Фигуранта и сие,не са виновни. Ах ти българино ....!!!

2021.01.14 | 10:05

5
ТИКВЕН комунист виновен няма, стара корвенска поговорка.

2021.01.14 | 09:49

2
Котарак

2021.01.14 | 09:59

4
Нищо не е свършено. Тази власт да отива на боклука!
какъв "воден ад"?

2021.01.14 | 09:50

3
капна малко дъжд два-три дни и великата власт на гейберастията се удави сама. едно време имаше сушата, кишата и гришата, сега е същата дива комундрелска некадърност, но краде повече.

Добави коментар

Водещи новини