Каракачанов: От консултациите при президента нямаше никакъв смисъл

13 януари 2021 18:08

Каракачанов: От консултациите при президента нямаше никакъв смисъл
© Кадър - БТВ
22411 63

Като гледам как завършиха вчера консултациите при президента, се чудя дали въобще имаше някакъв смисъл от тези разговори. Президентът ясно заяви, че изборите ще са на 28 март и не виждам какво повече има да се коментира. Не разбирам защо една политическа партия трябва да обсъжда с президента пандемията. Това е тема на разговор със здравните власти. В събота и неделя видяхме консултациите - празни приказки с партии, които не могат да реализират никакви промени, защото не са парламентрано представени. В никакъв случай не бойкотираме и саботираме президента Радев.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който обясни отказа на Обединени патриоти да отидат на консултации при президента Румен Радев относно провеждането на парламентарните избори.

Патриотите отсвирват президента?

"Каквито и законодателни идеи да имаш, те не трябва да се реализират два месеца преди изборите. Тази работа трябва да се спре. Пандемията ще мине и замине. Ние не можем да правим законодателство заради пандемията. Трябваше да вземем пример от държавите, които направиха избори в условията на коронавирус, и да коментираме техния опит. Още повече пандемията е тук вече от 10 месеца. Не можеше ли преди 4 или 6 месеца да обсъждаме Изборния кодекс, а не сега - 2 месеца преди изборите. България е единствената държава, в която изборното законодателство се променя преди избори, а не след тях, когато сме видели какви проблеми има", разкри Каракачанов.

ВМРО скочиха на гласуването по пощите, не искат да правят подарък на ДПС

"Как да променим сега Изборния кодекс и после да ни обвиняват, че сме го направили, за да се облагодетелстваме. Не искам това да се случва, още повече, че чух безумни идеи да се отварят безразборно изборни секции навсякъде по света. Дайте тогава направо една съседна държава да ни избере парламента - ще отворим всякакви секции там и хора, които не могат да пишат и говорят на български да ни изберат НС. Аз съм твърдо против гласуването по пощата и електронното такова. Видяхме какво се случи в САЩ преди дни. Защо Цветан Цветанов не направи предложение за ротации на полицейските шефове докато беше в ГЕРБ, а го прави сега? Аз отдавна се занимавам с политика и ми е много смешно като гледам такива ситуации - някой бил в дадена партия и като стане проблем, той се обръща срещу същата тази партия", каза още вицепремиерът.

Екшън в Мездра! 70 души щурмуваха къщата, в която умря 8-годишното момче

"Крайно време е да излезем от омагьосания кръг, че една част от обществото в България има само права и никакви задължения. Тази част от обществото трябва да разбере, че законите важат за всички. Аз познавам лично Тома Томов, били сме колеги в парламента, и му изказвам съболезнования, но той няма право да казва, че ако няма справедлива присъда по случая, не знае какво ще се случи. Трябва да спрем да си заряваме главата в пясъка и да бъдем коректни по брюкселски. Крайно време е реално да започне интеграцията на тази общност. Това не са мерки срещу тази общност. Имаме проблем и трябва да го решим", коментира Красимир Каракачанов днешните безредици в Мездра.

Спецпратеник на Северна Македония идва в София

"Проблемът на България със Северна Македония не е радикален. Разговарях с г-н Бучковски и му казах, че диалогът трябва да продължи. Ние искаме да дадем шанс на Северна Македония и го даваме, но искаме да се спре кражбата на българската история и идентичност. Езикът на омразата също трябва да бъде спрян не само към всички нас тук, но и към българите в Северна Македония. Аз 30 години говоря по този въпрос и вадя проблемите. Аз не мога да мълча. Как да мълча, че едни хора искат да откраднат половината българска история и да възпитават децата си в омраза към България. Искаме с диалог да решим проблемите", обяви министърът на отбраната.

Експерт: Ако един "Кугър" кацне на "Пирогов", ще се намери на ниво -2

"Аз съм твърдо за медицински хеликоптери. Аз не съм казал, че Кугърите трябва да бъдат вечно медицински хеликоптери. Просто казах, че ние имаме възможност и ако е изгодно, можем да предоставим Кугъри за тази цел, докато бъдат закупени медициснки хеликоптери и пробелмите се решат", завърши Красимир Каракачанов.

Novini.bg
22411 63

Свързани новини

Коментари (63)

Добави коментар
Сталин

2021.01.14 | 04:08

122388
Че той не ги свиква за смисъл, а за имитация на работа...
Бочето

2021.01.14 | 02:17

122372
Рекламно лице на БИЛА Тва ти беше
Lissa

2021.01.14 | 01:00

122333
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
Пф

2021.01.14 | 00:17

122311
То само Радев си мисли че прави нещо. Ама то затова в България нищо нямаше до 00г, само на приказки се отчиташе дейност.
СТАТИСТИКА

2021.01.13 | 23:38

122300
Дано Генерала ви го набута едно хубаво Суджуцииииии

2021.01.13 | 23:37

122298
Само генерал Радев и Владимир Путин другото е пунта мара и шайка и разбойници и крадци
бай Ставри

2021.01.13 | 23:30

122293
АБЕ ТУК ОЩЕ ЛИ ИМА СУДЖУЦИ НА ЯСЛАТА НА ШАЙКАТА АБЕ НЕ НАМАЛЯВАТЕ БЕ ВСЕ КЕЛЕШИ И РАЗБОЙНИЦИ
РАДЕВ...ПОЛИТИЧЕСКОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ

2021.01.13 | 22:43

122253
НЕЩО СПРЯ ДА РАЗМАХВА ЮМРУЧЕТА
РАДЕВ...ПОЛИТИЧЕСКОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ

2021.01.13 | 22:42

122250
ТО МАЙ И ОТ РАДЕВ НЯМА СМИСЪЛ....

2021.01.13 | 22:37

122244
Нали Каракачанка не е имали смисъл защото не ти е приготвил печено агне и пиячка там си най добър

Добави коментар

Водещи новини