Зеленогорски: 16 или 23 май са разумните дати за парламентарните избори

  • 13 януари 2021 14:49

  • 476
  • 0
Зеленогорски: 16 или 23 май са разумните дати за парламентарните избори
© ДЕН

От „Достойнството на един народ”-ДЕН настояваме Президентът да се съобрази с продължаващата криза с COVID-19 и процесът по имунизация на населението, при вземане на решение за определяне на дата за предстоящите избори. Въпросната тежка ситуация предполага избори на най-отдалечените от настоящия момент конституционно възможни дати, тоест 16 или 23 май 2021 година. Пандемията наложи нов ритъм на живот и специфични изисквания при социалното общуване, което обществото трябва да вземе предвид. Това казват от ДЕН в писмо до медиите, което публикуваме без редакторска намеса:

"За съжаление управляващите остават глухи за изключително добрите предложения на „Демократична България” за гласуване по пощата, за онлайн излъчване в реално време на броенето на бюлетините в секционните комисии, за идеите на ДЕН за изчистване на избирателните списъци от „мъртви души“ и създаване на професионална изборна администрация за провеждане на изборния процес. Управляващите абсолютно умишлено отказват да изпълнят изборния кодекс по отношение на електроннодистанционното гласуване.

Бързането на ГЕРБ и ОП, и тяхното паническо поведение издават единствено страх от честни избори, проведени в разумен срок и при възможност за максимално участие на българските избиратели, живеещи в България и извън нея.

Цветанов: ГЕРБ никога не са организирали изборите

От „Достойнството на един народ”-ДЕН настояваме управляващите спешно да приемат необходимите промени в изборния кодекс и да действат не в свой партиен интерес, а в полза на българската демокрация и хората, които имат конституционното право на честен, прозрачен и максимално безопасен за здравето им изборен процес."

Последвайте канала на

Novini.bg
476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини