Фандъкова провери засегнатите от наводнението райони и нареди да започнат огледи за щети

  • 13 януари 2021 13:10

  • 793
  • 7
Фандъкова провери засегнатите от наводнението райони и нареди да започнат огледи за щети
© Столична община

Днес кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска провери на място работата на аварийните екипи в засегнатите от наводнението райони и възложи да започнат огледи на нанесените щети по къщите и инфраструктурата.

Аварийните екипи на общината продължават отводняване на дворове и домове в район Нови Искър – в с. Мировяне и в район Надежда - в кв.“Требич“. В момента се работи в 7 къщи в с.Мировяне, а през нощта екипите са отводнявали къщи и във Волуяк и Житен.

Снимка: Столична община

Аварийните екипи на общината помагат на засегнатите от наводнението хора като изпомпват вода от имотите им и ще им съдействат при необходимост от почистване.

Заедно с районната администрация три екипа на аварийната дирекция ще извършат огледи на място на засегнатите имоти и ще направят опис на щетите от наводнението.

Свлачище застрашава второкласния път към София до с. Гара Бов

Кметът Фандъкова се срещна и разговаря на място с хора от с.Мировяне, чийто къщи са пострадали.

Кметът на София възложи също общинска комисия да направи огледи и опише щетите по речни корита и диги, както и на опасности по пътната инфраструктура в районите „Нови Искър“, „Надежда“ и „Връбница“. Целта е да се набележат необходимите дейности за бързо възстановяване на засегнати обекти.

Снимка: Столична община

Днес кметът провери и изпомпването на водата от язовир „Суходол“ 2, което се извършва от екип на столичната пожарна. Целта е да не се допусне покачване на нивото на язовира, който е в близост до околовръстен път.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
793 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Инженерът

2021.01.13 | 21:41

7
Като се разхожда и я пазят дали помага с нещо? Едно време им даваха по една лопата за снимка. А сега разходка на даскалката по руски език! Къде е зам.кмета по строителството и гл.архитект? А те наблюдават метрото! Там са комисионните!

2021.01.13 | 15:38

6
Ей фъндък ще ти вземеме скалпа !
НЕ СЪМ ПЛАТЕН И НЕ ПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАТРИЯ

2021.01.13 | 14:37

5
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА
Емил Караниколов

2021.01.13 | 13:52

4
ГЕРБ с близо 8% пред БСП, Слави Трифонов остава извън парламента. 50 дена до изборите. ГЕРБ печелят за сетен път и Борисов ще управлява още четири години. Да живее България !!! Мисля че, избирателите и този път пак ще се консолидират около подкрепата за Герб, защото узрелия демократ-народът прави разлика между думи и свършена работа!
а

2021.01.13 | 13:51

3
Браво Данче. най работещия кмет.
Васо Сръбския

2021.01.13 | 13:33

2
Убийте го тоя гнусен селски бурсук бе
Фънда

2021.01.13 | 13:14

1
проверяващата

Добави коментар

Водещи новини