Премиерът: Осигурихме 1,8 милиона лева за болницата в Гоце Делчев, както обещахме

  • 13 януари 2021 10:29

  • 574
  • 15
Премиерът: Осигурихме 1,8 милиона лева за болницата в Гоце Делчев, както обещахме
© Министерски съвет

Правителството отпусна 1,8 милиона лева по бюджета на община Гоце Делчев за купуването на нова медицинска апаратура за многопрофилната болница за активно лечение „Иван Скендеров“ в града, както и за ремонт на помещенията, в които оборудването ще бъде инсталирано. Това съобщават от правителствената пресслужба.

По време на посещението си в Гоце Делчев през изминалата седмица министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че правителството ще осигури необходимото финансиране за важната апаратура и предложи на кмета на града Владимир Москов да проучи възможностите за разширяване на болницата и модернизирането й.

Директорът на РЗИ-Благоевград разкри къде е най-критично положението в болниците

„Осигурените 1,8 милиона лева са за купуването на графичен рентген, компютърен томограф, ехограф, цифров мамограф, а част от средствата са и за ремонт на помещенията, където те ще бъдат инсталирани“, посочи премиерът Борисов в хода на редовното заседание на Министерския съвет.

„Решавате важен проблем за Гоце Делчев и за целия район. 70 000 души обслужва нашата болница. Техниката, с която в момента разполагаме, е от близо 30-40 и повече години, така че благодаря Ви и разчитаме партньорството ни да продължи“, заяви кметът на Гоце Делчев Владимир Москов пред министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Москов добави, че с подкрепата и на правителството, и на министъра на здравеопазването, градът е успял да се справи със сегашната ситуация, причинена от пандемията от COVID-19.

„Партньорството ни в действията е в името на хората. Най-близката болница, където има подобна апаратура, е над 100 км и то по планински път. Нека хората от Гоце Делчев и областта да са спокойни“, отбеляза премиерът Борисов.

Връщат ли се учениците от 5-и до 12-и клас в училище? Ето какво се реши на съвещание при премиера

Управителят на болницата в Гоце Делчев д-р Петър Филибев също изрази благодарност за бързата реакция на правителството за осигуряването на средствата за новата апаратура. „Образната диагностика изцяло ще бъде подменена, с което ще подобрим качеството на предлаганата услуга както на жителите на близките общини, тъй като идват пациенти и от община Доспат, така и на гостите в региона“, изтъкна д-р Филибев.

„Отпускаме също 600 000 за ремонт и благоустрояване на централна улица „Климент Охридски“ в град Хаджидимово в следствие на наводненията и валежите там. Изпълняваме ангажиментите, които бяхме поели“, каза още министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на правителственото заседание.

Последвайте канала на

Novini.bg
574 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
до модератора

2021.01.13 | 13:32

15
Докато налагаш цензура и премахваш коментарите българите ще живеят като роби.
до Борис

2021.01.13 | 13:12

14
Митрите отровиха въздуха водата и почвата в България. Превърнаха страната ни в бунище на Европа. Още преди да внесат опасните отпадъци в България от Италия, Борисов се изказа по телевизията че ще внасяме отпадък от Италия. Това означава че е съучастник на мутрите който внасят опасните отпадъци и ги изсипват навсякъде.
до Борис

2021.01.13 | 13:02

13
Бойко винаги е бил точен, той каза че не иска военни самолети и бойни кораби в черно море. Но извърте задницата си. Всичко което е казал си е променил мнението или е лъжа. Не направи нов Национален стадион, нямаме хеликоптери бърза помощ, както и хеликоптери пожарна. Българите са с най ниски заплати в ЕС. На това ли казваш че е точен Бойко.
А

2021.01.13 | 12:54

12
ГЕРБ с близо 8% пред БСП, Слави Трифонов остава извън парламента. 50 дена до изборите. ГЕРБ печелят за сетен път и Борисов ще управлява още четири години. Да живее България !!! Мисля че, избирателите и този път пак ще се консолидират около подкрепата за Герб, защото узрелия демократ-народът прави разлика между думи и свършена работа!
David Alfandari

2021.01.13 | 12:53

11
Сега е времето на Бойко Борисов. Този човек е нужен на историята и тя го създава. Не случайно точно Бойко Борисов, точно в този период от развитието на България е премиер.и дано обнови държавата, и дано българите се променят към по-добро. А Борисов да е жив и здрав и да му помага Бог да пребъде.
erny1957

2021.01.13 | 12:52

10
Космически нива делят Радев от Борисов, този доблестен патриот. Скоро кликата на недоразумението Радев, ще се изяде от вътре.Падението му ще бъде невероятна гледка за зрителя. Радев ще търка наровете по затворите.
Стефан Стамболов

2021.01.13 | 12:51

9
Давай,Бойко,както сте набрали инерция,завистниците само ще ви дишат,прахта.Само за вас ще гласуваме.Победа. Бойко си е Бойко това което направи за толкова кратко време не се нуждае от коментар. Народа те обича Бойко, вярва в теб и това е най голямата награда която не се ккупува с пари. Благословен да си сине Български.
Борис

2021.01.13 | 12:50

8
Браво г-н Борисов винаги си бил точен и открит винаги България и Българския народ са стояли на първо място в твоите решения, затова народа Български те цени, обича и уважава. ти си нашият премиер, нашето днес, нашето утре и нашето бъдеще,обединител на нацията ни творец и строител на нова, безкрайно красива и чиста България. Стабилен Премиер - Стабилна България.
Изабела Петрова

2021.01.13 | 12:41

7
Северна Македония е по малка от Софийска област, но имат два хеликоптера бърза помощ, както и нов супер модерен стадион. Докато България няма нито едното. Това се дължи на некадърност на правителството ни.
Стефани

2021.01.13 | 12:34

6
Като се влагат пари за здравеопазването трябва да се закупят хеликоптери бъза помощ, освен това трябва и няколко хеликоптере пажарни за трудно достъпни места.

Добави коментар

Водещи новини