Депутатите с нов среднощен законодателен маратон

  • 03 май 2012 14:51

  • 484
  • 0
Депутатите с нов среднощен законодателен маратон
©

Нов среднощен законодателен маратон стои пред родните депутати.

Мнозинството в парламента реши и днешното заседание да бъде удължено до приемането на законопроекта за конфискация на имуществото, както стана и в сряда. Срещу това възразиха от опозицията, демонстрирайки загриженост за здравето на народните представители от ГЕРБ. Само 13 депутати обаче не пожелаха да обсъждат проекта отново до полунощ.

Обръщам се към ръководството на парламентарната група на ГЕРБ - имайте малко милост към своите народни представители. Това призова от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно. Малко да се съобразяваме с човешките възможности и с правата на служителите в народното събрание, които две поредни вечери бяха принудени да седят тук, без да им е осигурено допълнително заплащане за допълнителен труд, каза още той.

Не е нормално по 16 часа на ден да се обсъждат текстовете на този закон и да се гласува автоматично, без да се слушат аргументи, подчерта от трибуната червената депутатка Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Някои от вас лежат на това, че ние ще го дадем на Конституционния съд и абсурдните текстове в него ще отпаднат, но ако питате за моето мнение, нека с всичките му безумия да действа така, както ще го приемете тази нощ, и нека той бъде прилаган и след една година, когато вече няма да бъдете управляващи и аз ви предупреждавам, че този Закон, приет по този начин, ще се върне като бумеранг и ще отвее вашите глави.

Вие, които настоявате, този закон да бъде приет със Стахановски труд, и вие, които подкрепяте предложенията за денонощни заседания, имайте милост не към себе си като депутати, които ще работят поредната нощ, а към гражданите, спрямо които ще бъде прилаган този закон, каза още Манолова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
484 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини