Мая Манолова: Законът за конфискация на имуществото е срещу българите

  • 27 април 2012 08:08

  • 2194
  • 12
Мая Манолова: Законът за конфискация на имуществото е срещу българите
©

Пет души с неограничени правомощия ще решават съдбите на българите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Мая Манолов за сформирането на новата комисия за конфискацията на незаконно придобито имущество.

Председателят на тази комисия се посочва от премиера, един от членовете - от президента, останалите трима - от депутатите. По този начин всички членове на комисията се оказаха посочени от Борисов.

Всеки гражданин може да помогне под ударите на този закон Законът за конфискация на имущество не е насочен срещу хората, които перат пари и са от високите етажи на властта, а срещу българските граждани. Това е един мракобеснически закон, каза в интервю за Нова телевизия Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, депутат от БСП.

Пет души с неограничени правомощия ще решават съдбите на хората, според текстовете на този закон, те ще имат шест териториални дирекции, които също ще имат неограничени правомощия, обясни червеният депутати.

Лицата, които ще правят преценките за лицата, които трябва да бъдат проверявани ще бъдат политически назначавани, която преценка ще бъде обективна, уточни още Манолова.

Опасенията на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на са, че хората, преследвани от Закона за конфискация на имущество няма как да докажат доходите си за 25 години назад, което е изискване по този закон.

Последвайте канала на

2194 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
ебача

2012.04.27 | 19:34

1
Искам да я чукам
Maj

2013.01.10 | 18:43

12
И аз също!!

2012.04.27 | 21:03

7
Много си извратен ,бе "ебач" . Тая прилича на вампир.

2012.04.27 | 21:40

9
Изявлението на "пчеличката" Мая е още едно доказателство ,че БСП е партията на едрия олигархичен капитал. Кой в България има имоти за милиони ( придобити - неясно как) и закупени с пари от грабежи ,кражби от държавата и комисионни ? Ние или бивши и настоящи политици ,олигарси ,мутри и кредитни милионери ? Та именно тези "почтени" хорица са тръгнали да защитават другарите от БСП ,а в същото време ни убеждават ,колко "социална" партия е тяхната. Но ,това е нормално - след като знаем кои са членове на ръководството на БСП - Георги Гергов ;Добромир Гущеров ;Емилия Масларова ;Чавдар Чернев ; Весела Лечева ; Краси Премянов ; Асен Гагаузов и пр. и пр. - никой от тях не може да даде смислено обяснение - от къде са се взели парите и имотите му.

2012.04.29 | 09:39

11
ОК добре си започнал със списъка на хора забогатели неправомерно но защо си спрял само до тука защо ненаписа и за хората от ГЕРБ, НДСВ.ДПС.ДСБ и т.н или искаш да ни убедиш че други няма само БСП -другарите са се облажили на наш гръб
Иван

2012.04.27 | 21:40

8
Немога да разбера защо има толкова некомпетентни хора като теб ? Знаеш ли изобщо как действа този закон и към кои хора ще действа ? Истината е че всички хора от подземния свят си прехвърлиха фирмите и имотите на ОФШОРНИ фирми още през 2000г. и на практика те не фигурират абсолютно никъде и е почти невъзможно да се направи справка за собствеността на дадена офшорна фирма която е на Сейшелските острови. От своя страна акциите на тази офшорка са собственост на други 2-3 офшорки разпръснати по целия свят... Дефакто истинските престъпници нямат нищо записано на тяхно име в БГ. Те са недосегаеми за въпросния ЗАКОН. Законът ще мачка обикновените бизнесменчета, еднолични търговци. Ако не ми вярваш можеш да провериш в търговския регистър дали някой от големите олигарси има нещо на негово име.
ами банките!

2012.04.28 | 16:00

10
Добре е да се фокусират не само върху имотите , а да надникнат и в банковите сметки. Защото е карйно обидно, че ни обявяват за "мрънкала" по отношение на нашите доходи, които са мизерни, при положение, че в банките всеки месец се депозират милиарди спестявания. Кой спестява, от какво спестява като нищо не върви? Нека да потършуват из тези банки, та да стане ясно кой и от къде може да спести милиарди.
12345

2012.04.27 | 21:03

6
Срещу кои българи,мааааааааааааа?Честните българи нямаме имоти придобити по незаконен начин.Вие да му мислите ако се приеме закона.
Костов

2012.04.27 | 21:03

5
"Мая Манолова: Законът за конфискация на имуществото е срещу българите" Срещу кои българи бе, Майче, срещу теб, Масларова, Станишев, Овчаров?....Ако е така - дано го гласуват по-скоро.Аз имам 2 жилища, но нямам причина да се притеснявам, вие му мислете! Ха дано!
НА ВНИМАНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА

2012.04.27 | 19:55

4
Всички ВИЕ ДЕПУТАТИТЕ СЕ БЪЗИКАТЕ С БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД - Имотите , голямите около София пък и на други места ,Всички тия които заснемахте от хеликоптири - няма да ги пипнете !!!!!!!!
.

2012.04.27 | 19:35

3
Нали за това се прави този закон. Да може да ги конфискуват без БСП да продължава да подлива вода
.

2012.04.27 | 19:35

2
Закона за конфискация е срещу Българите, ама в сивия сектор, които тройната коалиция създаде чрез беззаконието и корупцията, докато бяха на власт. Като си купуваш имоти с незаконни пари, аз съм ЗА да се отнемат

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини