СДС отговори на БСП: Насаждате език на омразата!

  • 07 януари 2021 12:04

  • 481
  • 5
СДС отговори на БСП: Насаждате език на омразата!
© СДС

Възстановеният, и после съборен от неизвестни лица паметник на Петимата от РМС в квартал „Изгрев“, се превърна в предизборно знаме и платформа на БСП-София. Това се казва в позиция на СДС изпратена до медиите, която публикуваме без редакторска намеса:

В патетична декларация, посветена на СДС, столичните социалисти ни наричат  „неофашисти“, „сини варвари“, антиевропейци и реваншисти, насаждащи език на омразата. Наред с това правят внушение, че разрушаването на плочата едва ли не е дело на СДС. И всичко това, защото заявихме открито позицията си, че паметната плоча на петимата комунистически терористи и партизани, обучавани в СССР, е обида за демокрацията!

БСП с позиция за скандалната плоча на Петимата от РМС в столичния кв. „Изгрев”

Поради тежките обвинения на столичните социалисти, се почувствахме длъжни да опресним паметта им и да подтикнем логичната им мисъл в следните насоки:


1.      Не всеки антикомунист е фашист. Както и не всеки комунист е палач от лагерите на смъртта и Народния съд. За СДС комунизмът и фашизмът са еднакво зло. Ние всяка година почитаме Деня на жертвите на тоталитарните режими на ХХ век – 23 август. Но не видяхме нито един социалист там.


2.      Комунистическият режим е обявен за престъпен от българския парламент. Вие сте парламентарна партия и би трябвало да го знаете! Следователно неговите герои и символи са несъвместими с ценностите на европейска
демократична България.


3.      Езикът на фактите не е език на омразата.


4.      Варварите нямат цвят. Те се разпознават по делата. Варвари са тези, които избиха стотици хора в атентата в „Света Неделя“, а след 9 септември отнеха насилствено земята на българите, национализираха имотите, преследваха духовенството, убиваха без съд и присъда инакомислещите, разрушаваха църквите и налагаха червени терористи за национални герои!


5.      Да наречеш кмета на „Изгрев“ „политическо недоразумение“ не е заплаха, както ни обвинявате, а квалификация.


6.      Ако СДС, благодарение на която България е в ЕС и НАТО, е антиевропейска партия, каква е тогава БСП, която си брои конгресите като продължение на БКП?


7.      СДС не разрушава паметници по тъмни доби. Подривната дейност не е патент на демокрацията, а на партията-майка на БСП. Ние излизаме с лицето си и ще продължим да настояваме да бъде демонтиран паметника на
Съветската армия, както и другите символи на тоталитарния режим и срамната му зависимост от СССР.

СДС с позиция за датата на изборите

Разбираме, че предизборната кампания вече е започнала и БСП иска да обедини и втвърди електората си. Но паметната плоча с петолъчки едва ли ще им помогне. Лошата новина за БСП е, че пак няма да спечелят изборите.  Само с революционен плам и партизански устрем не става!

Добрата новина  за България е, че вече растат няколко поколения, за които петолъчките, сърпът, чукът и сенките на комунизма, са само страници от историята!

Последвайте канала на

Novini.bg
481 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
исо

2021.01.08 | 10:17

5
Езикът на омразата го наложиха седесарите през 90-те години и затова изчезнаха от политическия хоризонт, пример АлЙо- типичен пример за насаждане на омраза!
капитан КУК с дървения крак

2021.01.07 | 13:06

1
аааа кой крещеше ,,кой не скача е червен ,, ....

2021.01.07 | 14:28

4
Нинова, кой?
Коичу

2021.01.07 | 14:24

3
Нито едните нито другите заслужават да имат место в парламента измамиха българския народ какво още искат да причинят на народа

2021.01.07 | 13:59

2
БСП е партията на руския фашизъм. 77 години не иска да се махне от парламента и прави нови опити за преврати. БСП е проблемът на България. Комунистите са излъгани агресивни хора и безмилостни кариеристи. Време е БСП да бъде разчленена.

Добави коментар

Водещи новини