Николай Младенов иска промяна на Изборния кодекс

  • 02 май 2012 20:37

  • 1881
  • 2
Николай Младенов иска промяна на Изборния кодекс
©

Външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 иска промени в Изборния кодекс.

Той представил пред Министерски съвет анализ за последните местни и президентски избори у нас, направен от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Според външния министър в Изборния кодекс трябва да се запише дефиниция що е то наблюдател и какви са неговите права и задължения.

По думите му ще е добре в България да има постоянна изборна администрация с независим бюджет.

Страната ни не приема препоръките на международните наблюдатели да се разреши агитация на майчин език, защото това противоречи на конституцията. Според министъра именно заради това основна тема в доклада на наблюдателите е подобряването на предизборните кампании, пише бтв.бг.

За целта ще се намали сегашният праг от 1000 лв., на който дарителите трябва да декларират произхода на средствата си.

„Могат да бъдат направени две неща - да се предоставят правомощия на Сметната палата да се проверяват тези декларации и минималният размер на дарението, което трябва да бъде съпътствано с декларация за произход да бъде намалено до една минимална работна заплата”, каза Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Последвайте канала на

1881 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
педераса

2014.02.10 | 05:07

2
Тоя не е ли един некадърник?
bokluk

2014.02.10 | 05:07

1
toq nekadatnik iska o6te edno nedonoseno zakon4e da prokara za da mogat turci i cigani po spokoino da prodavat glasovete si.ot kade se praknaxa teq gadove v toq skapan parlament BOKO ot smeti6teto li gi sabra

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини