Николай Младенов: Моята задача в МВнР е да го въведа в 21 век

  • 27 май 2011 21:20

  • 1480
  • 2
Николай Младенов: Моята задача в МВнР е да го въведа в 21 век
©

Когато в страната ни свободно се развиват гражданските организации, съществува толерантността и разбирането, че всички заедно изграждаме българската нация – християни, мюсюлмани. Това стана много ясно тази седмица. Това е голям извор на надежда и на гордост, заяви в интервю за “Панорама” по БНТ външният министър Николай Младенов.

Това, което обединява българското общество и всички народни представители, е това да се развиваме по модерен начин и да не се прави компромис с това, което прави България различна от другите европейски държави.

Това, което ни прави различни от другите балкански страни е толернатността, категоричен бе външният министър.

Младенов заяви, че според него не е развален образът на България в мюсюлманския свят и поясни, че реакцията на политическите партии е допринесло за това.

“Отношенията между България и САЩ са отношения между съюзници, които не само имат общи интереси, а споделят общи ценности”, каза още Николай Младенов.


Моята основна задача в МВнР е да го въведа в 21 век. То не е някакъв вилает, който е затворен и принадлежи на една малка група хора, заяви министърът.

“Искам да виждам млади хора, които мислят съвременно и които разбират НАТО и ЕС като система, в която принадлежим”, каза още Николай Младенов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1480 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
психолог

2015.01.23 | 23:03

2
Този пък кой го измисли-та дори го направиха и министър на външните работи. С действията си убедително показва, че е много подходящ за ПОРТИЕР на това министерство. Този болен мозък има опасност да разруши и целият дипломатически корпус- по поръчка на НАТО и ЕС .

2015.01.23 | 23:03

1
“Отношенията между България и САЩ са отношения между съюзници, които не само имат общи интереси, а споделят общи ценности”, каза още Николай Младенов.=======забрави да кажеш , че ние сме индианците , нещо като съюз между вълка и агнето. И за какъв мюсюлмански свят говориш , так където ходим на гости с калашниците или комшиите от анадола с които трябва да се зближаваме - "общи ценности а ?"

Добави коментар

Водещи новини