Кметът на Перник вдига такса смет, БСП се разграничи от решението

  • 20 декември 2020 16:56

  • 1436
  • 6
Кметът на Перник вдига такса смет, БСП се разграничи от решението
© Булфото (архив)

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от решението на кмета на Перник Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в за увеличение на такса смет в селата, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В петък Общинският съвет по предложение на кмета реши таксата в пернишките села да се увеличи от 2,25 промила на 19,06 промила от данъчната оценка на имотите, което е близо 800 процента.

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от действията на кмета на Перник Станислав Владимиров

Според Изпълнителното бюро на БСП това е недопустим ръст, особено в момент на криза и увеличаваща се бедност. От БСП определят решението на кмета като поредното, което е в противоречие със социалната политика на партията и предизборната платформа за местни избори. Каквото от БСП се обещава в опозиция, трябва да се изпълнява и в управление, подчертават от партията.

Според Изпълнителното бюро такова увеличение е неефективно и само ще направи несъбираемостта на задължения към общината още по-голяма поради невъзможността на хората да ги платят.

Перник ще кандидатства за обновяване на Двореца на културата

То не почива и на никаква законова логика. Новата такса смет би трябвало да отчита 6.5 процента ръст на минималната работна заплата и отчисленията по Закона за отпадъците, посочват от БСП.

"Подобни действия са в разрез с политиката, която БСП винаги сме отстоявали - за социална солидарност и подкрепа на нуждаещите се. Категорично се разграничаваме от тях и настояваме решението да бъде преразгледано", се посочва още в позицията на Изпълнителното бюро, която е приета след сигнали от жители на селата от община Перник.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1436 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Българин

2020.12.20 | 22:31

6
Избийте се взаимно вашта мамА болшевишка да е.ба! Колкото по-дълго АНТИБЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ НА КРАДЦИТЕ ОТ БСП Е ДАЛЕЧ ОТ ВЛАСТА ТОЛКОВА ПО-БЪРЗО ЩЕ СЕ САМОИЗЕДАТ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ!

2020.12.20 | 17:40

1
Е, как няма да я ВДИГАНЕ, та нали някой трябва да плати ПОТЪНАЛИТЕ МИЛИОНИ ЕВРО в "ремонта ПОД ВОДА" на "Студена" и "водопровода БЕЗ ВОДА" от Рила!?!?!?

2020.12.20 | 20:51

5
А,къде е Лиляна Винеткова ,да даде ОБЯСНЕНИЕ за тези ИЗЧЕЗНАЛИ МИЛИОНИ ???????????
Стефан Стефанов т

2020.12.20 | 20:24

4
Тоя тиквеник има ли акъл взима 4200 заплата и дига а хората живеят със 600
Аз

2020.12.20 | 19:33

3
Как лъжат тези комунисти. Точно общинските съветници на БСП са гласували ЗА предложението на кмета. Нещастни лъжци.
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.20 | 17:51

2
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

Добави коментар

Водещи новини