Все повече младежи се завръщат в България, според парламентарен доклад

  • 16 декември 2020 16:42

  • 532
  • 2
Все повече младежи се завръщат в България, според парламентарен доклад
© Булфото

Все повече младежи се завръщат в България, след като завършат своето образование в чужбина. Това е един от изводите в годишния доклад за младежта за 2019 година, който беше приет от парламента, предаде БНР.

Иван Ченчев от БСП заяви, че данните в доклада не показват реално дали младежите имат желание да останат в България. „Четиридесет и шест процента от младите хора в България, според доклада, или 7500 са напуснали България. Прибавете ги към 27-те процента, които вие казвате, че биха напуснали страната при първа възможност – 73%. Вас задоволява ли ви този процент.“

Мария Габриел: „Еразъм+“ цели включването на нови 10 милиона европейски граждани

Депутатът Галя Желязкова от ГЕРБ защити тезата на управляващите, като заяви, че всички институции работят за подобряване живота на младежите.

„Факт е, че има проблеми, но е и факт, че институциите полагат усилия. И както и аз призовах – да не спират да полагат усилия, ами да продължават да разработват мерки и механизми, които да се борят тези проценти да намалят“.

Последвайте канала на

Novini.bg
532 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.12.16 | 21:57

2
АБСОЛЮТНА ЛЪЖА

2020.12.16 | 17:57

1
da bre vse povece mladeji se vrashtat no ciganite na ciganskiat im premier tce vav evropa vece nikoi ne Im dava rabota i dashteria mi e vav germania no e balgarka ne se vrashta zashto plateni podlogi.

Добави коментар

Водещи новини