Захариева благодари на САЩ и разкри в какви проекти ще се инвестира по "Три морета"

  • 11 декември 2020 11:42

  • 875
  • 1
Захариева благодари на САЩ и разкри в какви проекти ще се инвестира по "Три морета"
© Екатерина Захариева, фейсбук

Приветствам решението на Борда на Корпорацията за финансиране на международното развитие на САЩ, който под председателството на моя колега Майк Помпео прие да участва в Инвестиционния фонд на Инициативата „Три морета“ с вноска от 300 млн. долара. Това обяви вицепремиерът и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на

С решение на българското правителство от септември т.г. страната ни пое солидарен ангажимент да вложи 20 млн. евро в Инвестиционния фонд на „Три морета“. Догодина България ще председателства инициативата, отбеляза тя. 

Захариева председателства първото заседание на инициативата "Три морета"

"По линия на инвестиционния фонд България вече е предложила за реализиране проекти като разширяването на подземното газохранилище в Чирен, важен елемент от стратегическата енергийна инфраструктура за нас и региона, рехабилитацията на железопътната линия Русе-Варна, изграждането на тунел под прохода „Петрохан“ и строежа на магистрала „Черно море“, свързваща Бургас и Варна", коментира още Захариева.

Последвайте канала на

Novini.bg
875 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.11 | 11:53

1
БЛАГОДАРИМ НА ЦВЕТАНОВ ЧЕ СРИТА БОЙКО ДА УЧАСТВА БЪЛГАРИЯ В ПРОЕКТА.

Добави коментар

Водещи новини