Фондация "Америка за България" ще подкрепи десетки проекти за близо 2 милиона лева

  • 07 декември 2020 09:40

  • 332
  • 0
Фондация "Америка за България" ще подкрепи десетки проекти за близо 2 милиона лева
© Novini.bg

Фондация "Америка за България" ще подкрепи 62 нови проекта за близо 2 милиона лева, съобщиха от организацията.

Подкрепата е двойно повече от предвидената поради постъпилите голям брой отлични проекти в конкурсите по програма "Следващите 10 - в подкрепа на значими идеи през следващите десет години" в България.

Немска фондация изпрати подаръци за деца и възрастни в нужда от област Разград

Конкурсите по темите "Добро управление на местно ниво", "Наука с бъдеще", "Онлайн учене" и "Туризъм по Дунав" бяха обявени в края на септември и постъпиха общо 310 кандидатури от нестопански организации, бизнес сдружения и фирми, медии и училища от цялата страна, посочват от фондацията.

"Приключваме 2020 година с подкрепа за 62 нови проекта на обща стойност 1 968 175 лв. Това е в допълнение към 11 милиона лева за проекти, одобрени през 2020 г., чиито кандидатури приемаме целогодишно и над 700 000 лв. в подкрепа за борбата с COVID-19 в България. 2020 г. изведе на преден план ролята на дарителството и нуждата от професионализъм, прозрачност и най-вече почтеност във всички сфери на обществения живот. Предвиждаме през следващата година да обявим още конкурси по нови и конкретни теми, които организациите, с които си партнираме, смятат за важни за развитие на частния сектор и демократичните институции в страната", коментира при изпълнителният директор на "Америка за България" Десислава Тальокова, цитирана в прессъобщението.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини