Вицепрезидентът пред посланика на Белгия: България трябва да обясни на Европа позицията си за Република Северна Македония

Европейското бъдеще на страните от Западните Балкани и позицията на България за Република Северна Македония бяха акцент в срещата на „Дондуков“ 2 между вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и посланика на Кралство Белгия Фредерик Мьорис. Освен в нашата страна, посланик Мьорис представлява Белгия и в Република Северна Македония, Албания и Косово. Белгийският посланик изтъкна значението на България като член на ЕС за европейското бъдеще на Западните Балкани.

Вицепрезидентът посочи, че България е най-добрият лобист европейското членство на тези страни и по време на своето председателство на Съвета на ЕС наложи темата в дневния ред на Европа. „Имаме обаче нерешени въпроси с Република Северна Македония. Грешката ни е, че не успяхме достатъчно да обясним на европейските ни партньори националната си позиция“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът е категорична, че България няма да допусне суверенитет и национална идентичност да се градят на гърба на българската история.

„Не познаваме в дълбочина тези проблеми и е необходимо те да бъдат представени и изяснени в публични дебати, включително и на европейско ниво“, посочи от своя страна посланик Фредерик Мьорис. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , подчерта, че трябва да се познава добре историята на Балканите, за да се разбере българската позиция.

Вицепрезидентът представи пред посланика червените линии, формулирани след Консултативната среща при президента Радев м.г., последвалата рамкова позиция на Министерски съвет и приетата от Народното събрание декларация.

Вицепрезидентът Йотова изрази съмнение, че до края на германското председателство въпросът за начало на преговорите ще бъде решен. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , е убедена, че въпросът за разширяването трябва да се разглежда в контекста на големия дебат за бъдещето на Европейския съюз.

Сред акцентите в разговора беше и пандемията от Ковид-19. Вицепрезидентът беше категорична, че усилията на всички държави членки трябва да са насочени към по-бързото овладяване на кризата и произтичащите от нея проблеми в социално и икономическо отношение. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , изтъкна като допълнителни трудности все още неприетия многогодишен бюджет на ЕС и Плана за възстановяване.

Илияна Йотова: Ще има промяна в отношенията между САЩ и Китай

Вицепрезидентът и посланик Мьорис се обявиха за засилване на двустранното сътрудничество между България и Белгия във всички сфери. Посланик Мьорис определи като основна цел привличането на още белгийски инвестиции в България. За тази цел ще се организират проучвателни мисии за белгийските търговски среди. Обсъдени бяха и възможностите за сътрудничество в транспортната сфера след Брекзит в условията на трансформация на съществуващите транспортни коридори. „България е важен сътрудник за Белгия в тази област“, посочи посланикът.

Коментари

 1. 2020.12.02 | 16:56
  А бе къде е МАТА ХАРИ БОБОКОВА?! Леелее БАТ БОЙКО е голяма работа! Как ли я плющил тая кобилка малей! Ашкулсун! И аз бих й напълнил резервоарите! Плащам кеш! Апропо Мата ХАРИ - и деса простакеса я няма , ни на снимката по-горе ни във фейса. Ама хей чакайте! За деса радефф-тъпото сам трябва да се бръкне иначе и к.ура не може да ми оближе!
  1. 2020.12.06 | 01:26
   правихгъ3обрък на твоя бойко. щот тва го учили в жендърска европа
 2. 2020.12.06 | 01:23
  не ме интересува мнението на ИЗМИСЛЕН генерал ОТ рогата експрезидентша сексуална сладострастница. От редник за няколко нощи го направи гинирал
 3. 2020.12.02 | 18:12
  Тая надрусана ли е била
  1. 2020.12.04 | 15:34
   А ти смени ли си памперсите тъпако
 4. 2020.12.02 | 16:43
  Обяни ТИ ма Идиотова! Ти си Вицепрезидентка на РБ! Обясни ти за северна макдеония! или вие червените боклуци обяснявате само на коминтерна и на кремъл за северна макядония! Пфу, е.бахти и предатели гнусни! И тая ще ми представлява Републиката! Пфу болшевишки мерзавци, русская СволоЧь!
  1. 2020.12.04 | 15:32
   Ти си абсолютен тъпак и невежа. Йотова е с милион светлинни години пред простотията ти и пред тази на най-тъпия премиер в ЕС.
 5. 2020.12.02 | 18:37
  Долна, безродна пача!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет