Кметът на Пловдив: Нека да щадим лекарското съсловие, системата е на прага

  • 27 ноември 2020 09:01

  • 589
  • 6
Кметът на Пловдив: Нека да щадим лекарското съсловие, системата е на прага
© Община Пловдив, архив

Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на разкри пред БНТ как ще облекчи бизнеса в града и ще има ли детска градина за децата на медици.

Преди години болницата Св. Мина бе определена за закриване. Общото състояние на лечебното заведение не беше добро, но аз и моят екип решихме да я реанимираме. Болницата тръгна в добра посока, вътре работят много добри специалисти, каза кметът. 

МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив няма да бъде изцяло COVID-болница

"Може би този, който я е решил да я преструктурира в ковид болница, трябва да поеме вината. Лечебното заведение не е усвоило никакви средства.Така засега Пловдив остава без болница, приемаща изцяло и само пациенти с коронавирус. 

"Предприехме мерки за бизнеса, за да не плащат тротоарно право и наеми. За втори път правим този реверанс към заведенията", разкри Димитров.

"В Пловдив също ще има една детска градина за децата на медиците на първа линия", допълни кметът на града. 

"Държавата прави всичко възможно за отпускане на средства за бизнеса. Да не се търси вина там, където няма", коментира Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на

Борисов: Пренасочваме 511 млн. евро европейски средства в подкрепа на българската икономика и бизнес

Кметът на Пловдив разказа и за битката си с коронавируса.  "Опитах се да изкарам вируса вкъщи, но снимка показа, че трябва да бъда хоспитализиран", разкри Димитров. 

"Видях, че колега беше арестуван в столичното метро за неносене на маска - това не е нормално", коментира той ареста на бившия заместник-кмет на Пловдив Александър Долев. 

"Нека да щадим лекарското съсловие, системата е на прага. Сам се убедих как работят лекарите, колко пациенти ги чакат. Ако така продължават нещата, няма да има лекар, който да ни лекува. Когато става въпрос за здраве, всички сме равни", категоричен бе кметът на Пловдив. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
589 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
мхм

2020.11.27 | 13:26

6
зико да умре
Просто човек

2020.11.27 | 12:11

5
Излез на стълбите и Го посрещни... #ОСТАВКА!

2020.11.27 | 10:45

3
Ако заплатите бяха по 1500 лв няма да има липса на персонал.спокойно от 8 милиона българи колко останаха ?Тези който работят в България са 2.5 милиона ,фашисткото управление на ГЕРБ продължава да унищожава собствения си народ.
Еб.ал съм те!

2020.11.27 | 11:48

4
Еб.ал съм те ,майна!

2020.11.27 | 09:42

2
Медицинския персонал винаги си е бил на прага!ДУХЛЬОВЦИ!Добре ,че СЗО взе нещата в своите ръце и обяви тази година за година на медицинските сестри и акушерките !Прането на пари тече с пълна сила и надявам се скоро да се научите на уважение към персонала правещ заплатите ви!
Боби

2020.11.27 | 09:27

1
Браво Зико и ти стана медик, като твоя, вожд! Мислех си че си мъжко копеле ама не!

Добави коментар

Водещи новини