Министър Кралев откри обновена зала по ханбал в НСА

  • 25 ноември 2020 14:41

  • 226
  • 0
 Министър Кралев откри обновена зала по ханбал в НСА
©

Министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) проф. Николай Изов откриха обновената зала за хандбал на територията на висшето учебно заведение. Ремонтните дейности бяха финансирани от Министерството на младежта и спорта с 94 789,20 лв. по реда на Наредба № 4 от 08.07.2019 г. за финансово подпомагане на изграждането и обновяване на спортни обекти - държавна и общинска собственост.

В течение на извършеното обновяване беше направен ремонт на основната зала и прилежащите помещения, на окачения таван в компрометираните участъци, на трибуните и парапетите пред тях. Бяха подменени предпазните мрежи в съоръжението.

 

Ремонтирано беше и фоайето към залата. „Целта на извършеното обновление е осигуряването на възможност за съчетаване на тренировъчна и състезателна дейност на студенти спортисти с изискванията на учебния процес“, заяви ректорът на НСА проф. Николай Изов и подчерта, че повече от 40 години не е правена реконструкция на съоръжението.Той изказа благодарност от името на цялата академична общност за помощта, която ММС оказва за подобрението на базата на НСА.

Спортният министър Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във заяви, че ММС ще продължи с инвестициите в базата на Академията. Кралев обяви, че министерството ще финансира с 200 000 лева модернизацията на лекоатлетическия център за хвърляния, като предстои избор на изпълнител на проекта. Подобен център ще бъде изграден и в Балчик.

Последвайте канала на

Novini.bg
226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини