Татяна Дончева: Кирчо Киров 10 години само си натискаше стола

  • 26 април 2012 13:48

  • 1352
  • 0
Татяна Дончева: Кирчо Киров 10 години само си натискаше стола
©

"Протича процес, който някой формално може да нарече излизане на службите от сивия сектор, където те никога не са били, но съществува и процес под повърхността и който трябва да бъде вярно разчетен", заяви пред БНР Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в от "Движение 21" относно проведения първи при президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното Консултативен съвет по национална сигурност.

"Наистина службите имат развитие през тези 20 години, което не е най-доброто. Но сегашната политическа конюнктура дава възможност да бъдат узурпирани и употребявани произволно специалните служби от няколко души, които ръководят изпълнителната власт. Въпросът къде да бъде разузнаването е стар въпрос. Но простото преместване на разузнаването в изпълнитерната власт създава няколко сериозни проблема. Първо за какво е президентът", попита Дончева.

"Ако президентът няма контрол върху разузнаването, върху ДАНС и върху военната информация, тогава с какво точно ще се занимава той?! Ако разузнаването просто се премести в изпълнителната власт, ние няма да имаме нужда от президентски укази. Знам, че има обективни предпоставки за това. Защото, ако разузнаването не беше ръководено 10 години от Кирчо Киров, а от един по-мъжкарски тип, който да постави тази институция на по-достойно място. Той беше слаб директор, който посвети 10 години да си натиска стола и да пази едно досие", каза Дончева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини