Удължават срока за регистрация на кладенци в населени места с 2 г.

  • 13 ноември 2020 14:06

  • 4102
  • 4
Удължават срока за регистрация на кладенци в населени места с 2 г.
© Pixabay

Срокът за регистрация на кладенците в населени места да се удължи с две години - до 28 ноември 2022 г. Това предвиждат промените в закона за опазване на околната среда, приети на първо четене в парламента.

Условието е те да се използват за задоволяване на собствените потребности. От отсрочката могат да се възползват и собствениците на водовземни съоръжения за подземни води.

Промените са стъпка в посока облекчаване на хората и избягване на рисковете за здравето им в епидемиологичната обстановка, твърдят управляващите.

Нека в това време бъде доизчистено нещо, което към момента спъва гражданите да изпълнят разпоредбите на закона. Особено в тази напрегната ситуация, смятам, че с две години удължаването на срока е изключително важно и изключително навременно, каза Красимир Богданов от "Обединени патриоти".

Екоминистърът ще иска отлагане на сроковете за регистрация на кладенците

От БСП обявиха, че няма да се противопоставят на закона, но обвиниха властта в несвършена работа. Това е поредният закон, на който удължаваме или променяме срока. Тази разпоредба е приета още 2016 г. и явно някой в продължение на години е спал и не си е свършил работата, каза Манол Генов, цитиран от БНР.

От левицата казаха още, че между първо и второ четене ще внесат поправки за засилване ролята на местната власт.

Последвайте канала на

Novini.bg
4102 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
златарчанин

2020.11.13 | 19:24

3
в гр. Златарица обл. В. Търново,всяка втора къща е с кладенец, дори много семейства са си направили водопровода от кладенеца и не плащат вода ,не ги отчитат инкасатори за водата от водопроводната мрежа;питам българските власти и политици,водата от кладенеца не е ли национално богатство и защо някои я разливат и поливат по цели лета градините си, дори изпускат вода от кладенеца на улицата да се изтича,къпят се, перат ,мият чинии, готвят с вода от кладенеца и нищо не плащат за нея,тази вода трябва да се заплаща особена днес в 21 век,когато скоро цялата държава ще изпитва недзостиг ; защо не се правят проверки и защо нашият град се третира като забравен от Бога и никога не се правят внезапни проверки, а всичко става с шушу муши предварителни уговорки от Търново и всички нарушения остават
Гост

2020.12.26 | 18:38

4
И какво трябва да заплащат? Ако човек има вода от водопровод и му я доставят, заплаща преноса на водата, пречисването и един куп заплати за инкасатори и персонал на дружеството което е взело на концесия. В случая какво е направила държавата за водата в кладенеца на комшичта ви? И може би искате да се заплаща и въздуха който дишаме?
Gost

2020.11.13 | 16:02

2
Как така отказаха, не е ли регистрация само или е издаване на разрешително?
Марчо

2020.11.13 | 14:34

1
На мен ми отказаха регистрация на бунара, въпреки, че е за лични нужди и въпреки че в махалата няма водопровод и това е единствения източник на вода. Лъжат и мамят !

Добави коментар

Водещи новини