Подписаха договора за два нови кораба за ВМС

  • 12 ноември 2020 10:05

  • 1197
  • 12
© Булфото

В Министерството на отбраната беше подписан договор за „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“.

Според одобрения от Министерския съвет договор немската компания “Fr. Lürssen Werft“ GmbH&Co. KG ще построи и достави два многофункционални модулни кораба, като финансовата рамка на проекта е на стойност 984 000 000 лв. с ДДС. Строежът ще бъде извършен на територията на Република България в корабостроителен завод МТГ „ДЕЛФИН“.

Корабите се очаква да бъдат доставени съответно през 2025 и 2026 година. Договорът предвижда обучение както на екипажите, така и на инженерния състав. Корабите притежават способности да участват в широк спектър от морски операции на НАТО и ЕС. С реализацията на проекта ВМС ще придобият модерни пособности за противодействие на надводен, подводен и въздушен противник, декларират от министерството.

Вицепремеирът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността заяви, че договорът е важен не само за българския флот, но той показва, че отношенията между двете страни България и Германия се развиват добре.

Това е втора крачка към модернизацията на българската армия. Това е правилна крачка, заяви Каракачанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1197 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
боковид до 2020

2020.11.12 | 10:29

1
боклукът от ОПГ Охрантутени педалчета и ГРОБ харчи пари, дето държавата ги няма.
Евро отпадък

2020.11.12 | 10:41

2
Ограбването на българската хазна и данъкоплатец продължава със всичка сила. Нито обществено обсъждане има нито допитване на народа за това как му се харчат парите нито прозрачност при подобни ГЛОБАЛНО ЕКСТРЕМНИ СКЪПИ сделки нито референдуми нито нищо. Харчат милиарди левове от нашите кървави пари за никому ненужни оръжия докато българина тъне в мизерия с африкански доходи, пенсии безработица и немотия. Тези пари вмести да идат в подкрепа на безработните млади гора или по програми за изграждане на домове за образовани млади хора с цел да създадат български семейства и да бъдат подпомогнати БЕЗУСЛОВНО без да връщат тези пари за да може българите да си остават в България и да не са емигранти по света , те харчат парите за глупости. После що сме бедни, що нямало пари за пенсии и заплати, що нямало пари в образование и здравеопазване и транспорт и всичко. ЕТО КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ. Най бедната нация на планетата която събира капачки за ковид ЗИ и дарения за лекуване на дечица в чужбина харчат парите за оръжие а децата нас България нуждаещи се ит спешна операция умират в домовете си поради липса на пари и подпомагане. Да давам СМС за лечение на дете а тоя боклук Каракачанов да краде милиони и да дават за оръжие , да теглят хората кредити и да им отнемат къщите ,да ми крадат от дарените левмета за някъв олигофрен със заплата от 80 бона. Да ти се.ра и Пи.кая на мутренската държава. Ето за това бягат младите. Тук живот няма нито бъдеще. А тези са патриоти колкото аз съм негър . Боклуци
Силвия

2020.11.12 | 10:45

3
Няма проблем. България е най богатата държава на света. Какво са още няколко милиарда евро за оръжие с цел убийства ? Нищо. Ние ще продължим да събиране КАПАЧКИ за ковиози и да пращаме СМС на деца в нужда докато умират в чуждите болници поради липса на средства. Младите ще бягаме на запад а тези които нямат пари за образование ще стават сервитьори бармани и дюнерджии. Няма проблем
wtf!?!?!??!

2020.11.12 | 10:50

4
ей, свиня гнусна, стига си харчил парите НИ , за да лапаш комисионни!!!!!!!!!
до модератора

2020.11.12 | 10:56

5
Тоя където блокира коментарите, ще го напръскам със сметана да я гълта.
гларус

2020.11.12 | 11:03

6
Като знам по кои села из Варненска област събират кадрите си, не бих плавал на тези кораби, а иначе: халал да са им милионите на ТИМ-аджийският "Делфин-1" !
Драган

2020.11.12 | 11:07

7
Симетричен крадлив езичник-идиот.

2020.11.12 | 12:18

8
tova se narica PIR po vreme na CUMA I na nego sac sposobni samo grobarskite prestapnici narodat izmira ot biologicnoto orajie na tehnite priateli ot amerika a prestapnicite korabi si kupuvat.
''Обединена Европа''

2020.11.12 | 12:25

9
ЕС ни изпрати хиляди ''бежанци'' и ния бяхме солидарни с тях като ги приютихме в страната ни. Но правителството ни не трябва да се срамува и да поиска пари от съюзниците ни в ЕС за купуването на кораби и самолети за охраняване на общата граница на ЕС.
Винету

2020.11.12 | 12:40

10
От тези кораби още чекмеджета ще се напълнят с плячка.

Добави коментар

Водещи новини