БСП: ГЕРБ стимулира доносниците

  • 26 април 2012 11:40

  • 756
  • 2
БСП: ГЕРБ стимулира доносниците
©

ГЕРБ стимулира доносниците с предложението за използване на анонимни сигнали от граждани, каза депутатът от БСП Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на при второто четене на Законопроекта за отнемане на незаконно придобито имущество.

Според Манолова, няма никакво обяснение как текст, който е отпаднал при първо четене се появява отново при второ четене на разглеждания законопроект.

„Бедата е, че чувството за реваншизъм, отмъстителност и репресия на управляващите вече се подкрепя от институционални и законови механизми. Управляващите няма да се отнема имущество от престъпления или незаконна дейност. Те ще правят други неща, нямащи нищо общо с чувството ни за справедливост”, категорична е Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Според депутата от левицата няма логика да съществува наказателно или административно-наказателно производство срещу свързани с проверяваното лице лица. „Ако едно свързано лице е обект на наказателно производство или на административно-наказателно, по смисъла на този закон няма ли и то да бъде проверявано лице?”- попита Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Тя допълни, че по този начин законът, предлаган от ГЕРБ ще позволява конфискация на имущество на хора, нямащи нищо общо с конкретно извършено престъпление.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на бе категорична, че предлаганият от ГЕРБ закон за конфискуване на имущество е пълен с правни и законодателни абсурди и в този си вид няма да се приеме от нито една европейска държава. „В цял свят подобни закони са насочени не срещу обикновения човек, а срещу организираната престъпност. В България обаче ГЕРБ искат да наложат доносничеството, репресиите и реваншизма, а не справедливостта”, възмути се Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Разгневен от лицемерния и високопарен език на управляващите, зам.-председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно отбеляза, че когато депутатите от ГЕРБ призовават за „възстановяване на чувството за справедливост”, по- добре да премахнат паркинга на НС в центъра на София. „Вижте на какъв език говорите г-да управляващи. Затова никой не ви вярва. Вместо да призовавате за справедливост, по- добре премахнете паркинга пред НС. Този паркинг е най- големият дразнител на центъра на града, а премахването му ще възвърне поне малко чувството за справедливост на гражданите”, отбеляза Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
756 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хахах

2012.04.27 | 00:03

2
МНОГО СТЕ НАГЛИ БЕ КОМУНИСТИ НАСРАНИ "ДОНОСНИЧЕСТВО,РЕПРЕСИИ.. И Т.Н." ЕПИТЕТИ ВАЖЕЩИ ЗА ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ. ПУУУ ,МАЙКА ВИ ДА ЕБА.
Доносник това звучи гордо

2012.04.27 | 00:03

1
Какво ревете нещастни комунисти та ГЕРБ произлиза от вашите редици. Нали Вие създадохте и толерирахте доносничеството. Пълни нещастници.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини