От днес се създава организация за дарение на кръвна плазма във ВМА

  • 09 ноември 2020 13:06

  • 508
  • 2
От днес се създава организация за дарение на кръвна плазма във ВМА
© Getty Images/Guliver (архив)

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от днес се създава организация за дарение на кръвна плазма във Военномедицинска академия (ВМА) за лечение на тежки случаи на COVID-19. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Даряването на кръвна плазма от военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия ще се извършва в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Условията за това са те да са преболедували COVID-19, да са излекувани и да имат отрицателен PCR тест.

ИК на ГЕРБ организира кампания за даряване на кръвна плазма

Желаещите могат да дарят кръвна плазма без да има какъвто и да е риск за здравето им, а по този начин може да бъде спасен животът на пациенти в критично състояние, уверяват от ВМА.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
508 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БОГА

2020.11.09 | 13:45

2
Да бе да дарявам плазма за да лекуват мангалите които НЕ работят , НЕ си плащат осигуровките , НЕ плащат ток,вода и т.н. ??!! Преди беше да рявайте пари за закупуването на тестове и ги разсаваха във Факултета ,Филиповци,Столипиново ,а тези които даряваха , работят и си плащат всичко СИ ПЛАЩАТ И ТЕСТА !!ЗА БЛИЗЪК ИЛИ ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ДАРЯ С УДОВОЛСТВИЕ. БОКО ТИКВАТА И ТИЯ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДАРИХА ЛИ???

2020.11.09 | 13:39

1
Защо само във ВМА!? Организирайте и в страната! Не е вярно че няма дарители! Пречките са очевадни. И нека да се посочва кой е с приоритет. Знаем че всичко отива за "богоизбраните". Така няма да има дарители!

Добави коментар

Водещи новини