Джамбазки скочи на българи, харесали статия, в която се напада България заради Северна Македония

  • 04 ноември 2020 07:58

  • 3581
  • 5
Джамбазки скочи на българи, харесали статия, в която се напада България заради Северна Македония
© Булфото, архив

Евродепутатът Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – реагира остро на новина в чуждестранна медия относно България и Северна Македония. Той дори разкритикува онези българи, които са харесали новината, като твърди, че това са симпатизанти предимно на Демократична България.

"Поредната гнусна антибългарска статия, без съмнение, платена от югоносталгичарите и внуците на сръбските шайкачи в Скопие.Това, че тази статия е "харесана" от българи е истински позор. Направете си труда да разгледате профилите на "харесалите" в социалните мрежи", пише във фейсбук Джамбазки.

Статията е озаглаване "Как българският тормоз над Северна Македония отново заплашва разширяването на ЕС".

"Ако ви мързи - предимно симпатизанти на Демократична България. Без изненада. Съвсем очевидно - национален нихилизъм, национално предателство, македонизъм, коминтерновска антибългарска, просръбска, проруска позиция. Явно се предават по наследство. Каквито бащите и синовете, такива и внуците", посочи още той.

Апаш заряза откраднато такси в София (снимки)

Тонът между официална София и Скопие се изостри сериозно през последните месеци. Българската страна твърди, че има опити Договорът за добросъсетство да не се спазва. Страната ни няма да отстъпи при нарушаване и разпространение на антибългарска реторика, което пък може да е пречка за членството на Северна Македония в Европейския съюз. 

По темата премиерът Бойко Борисов разговаря дори с канцлера Ангела Меркел.

Последвайте канала на

Novini.bg
3581 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Бай Тоше

2020.11.04 | 09:44

1
Таа па пиандура що ми скача! Смотаняк!
ужас

2020.11.04 | 10:48

2
Джамбаз, къде си служил, че не разбрах. За какъв морал ми говориш, след като 12 г си следвал , за да изкръшкаш казармата. Не те ли е срам.
Петър

2020.11.04 | 20:51

3
Демократична България, в каквото и да е формация, винаги са били и си остават предатели на националните интереси!
Е да ДБ вече са ясни

2020.11.04 | 21:16

4
ДеБъ са нечистоплътна формация ,излъчването и на ХрИв и на РКъ е мръснишко.Не знам за чии интереси работят,по скоро за който даде и не в полза роду, целите им сами изплуват.Отвреме на време тиражират уж антикорупционни акции за да излязат от дупката и оттам нататък карат по основната цел .Да докарат ОМО Илинден пред ЕП ,там беше и Христо Иванов и джендър групите ,то е видно че участват единствено за да задълбочават проблемите,щото си нямаме,за да се говори срещу БГ.
Българин

2020.11.06 | 18:20

5
Преди час им написах коментар под статията-на английски естествено. Гледам сега го няма, та явно не е щото е бил на български. Коментарът бе следния: В България няма забрана да се самопределиш, че си македонец. Но никой не е казал, че е такъв. Или ако има такива са единични случаи. В Република Северна Македония има 120 000 , които имат български паспорти и са се самоопределили като българи. Има и много, които нямат български паспорти, но се самоопределят като българи. Но Македония не признава че има българско малцинство, а същевременно иска България да признае македонско малцинство макар в България никой човек да не се определя за македонец. В Македония те репресират ако имаш българско самосъзнание. Постоянно се провежда антибългарска политика по начин, че македонците да мразят българите. Няма друга държава, която да провежда такава антибългарска политика, с постоянно говорене на лъжи. Дори съответния човек как се самоопределя не е единствения проблем в случая.

Добави коментар

Водещи новини