ВМРО: Радикалният ислям трябва да се криминализира в кратки срокове

  • 03 ноември 2020 12:58

  • 436
  • 4
ВМРО: Радикалният ислям трябва да се криминализира в кратки срокове
© Novini.bg

"Радикалният ислям трябва да се криминализира и това трябва да стане в кратки срокове. Строги мерки и контрол - това е начинът да защитим България", се казва в позиция на ВМРО, разпространена до медиите.

"Днес държава след държава пада жертва на действията на отрочетата от първата вълна мигранти, които се оказаха гробокопачите на Европа. Атентат след атентат. Дори Виена - културната столица на Европа, която беше пощадена до вчера, днес вече е поругана", се подчертава в текста.

Според ВМРО т.нар. интеграция на мигрантите в Европа официално се е провалила.

От организацията за пореден път заявяват категоричната си позиция, че бъдещето на ЕС трябва да е Европа на отечествата и нациите, а не Европа на "извратения неолиберализъм".

Джамбазки: Къде е австрийското знаме на профилните ви снимки?

"И за пореден път ние от ВМРО заявяваме, че за нас Европа е люлката на съвременната цивилизация. За нас християнството е и трябва да остане водеща и моралополагаща религия на Стария континент. И всякакви опити да ни се натрапват религиозно, етнически и сексуално различни общности от традиционните за основната в континента религия и диаспора, а и за националната ни идентичност е недопустимо", се посочва в текста.

От ВМРО допълват още, че у нас християни и мюсюлмани живеят в мир, България е пример за религиозна и етническа толерантност.

"Поради всички тези причини ние заявяваме категорично, че точно днес и сега е моментът всеки политик, всяко правителство в рамките на ЕС да заяви своята категоричност в борбата с радикализма и да се откаже от лицемерието по отношение на измислената "нова" толерантност", пишат от организацията.

Последвайте канала на

Novini.bg
436 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Хасан Халката също е радикален...

2020.11.03 | 15:27

4
ГЬОТВЕРЕН
Kreti

2020.11.03 | 13:20

3
Недейте така че Ердоган ще набива каската на Тикван и ще го е....... , къде са тръгнали?

2020.11.03 | 13:16

2
БОРИСОВ ДА ПРАТИ ВМРО В ИСТАНБУЛ ДА СЕ РАЗБЕРАТ С ТУРЦИТЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС.
Само боя ги оправя радикалистите

2020.11.03 | 13:09

1
Ама качествен бой. На смени и по цял ден. Тогава и кръста ще целуват.

Добави коментар

Водещи новини