Срокът за привеждане в съответствие на органите на управление на публичните предприятия се удължава с четири месеца, реши парламентът

  • 30 октомври 2020 10:07

  • 276
  • 0
Срокът за привеждане в съответствие на органите на управление на публичните предприятия се удължава с четири месеца, реши парламентът
© Булфото (архив)

Срокът за привеждане в съответствие на органите на управление на публичните предприятия се удължава с четири месеца, реши окончателно парламентът.

Депутатите гласуваха на второ четене промени в Закона за публичните предприятия, с които в 16 месечен срок от влизането в сила на закона, съставите на органите за управление и контрол на публичните предприятия се привеждат в съответствие с изискванията му.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за обществените поръчки

От левицата предложиха удължаването на срока да е двугодишен, но предложението не бе прието.

Христо Проданов от "БСП за България" обясни, че предложението им по същество цели увеличаване на срока, в който да бъде изпълнен закона за подбор на ръководните органи на публичните предприятия. Целта по думите му е Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол с новото си име Комисия за контрол на публичните предприятия да има достатъчно време, за да проведе истински, стойностен конкурс, в който да бъдат избрани професионалисти, които да управляват, а не да източват публичните предприятия. Колегата му Петър Кънев предупреди управляващите, че допускат грешка, отхвърляйки предложението им. Той посочи, че единият от тези четири месеца удължаване на срока, които се предлагат, вече е изтекъл и изтъкна, че остават само три месеца от публикуването на закона.

Последвайте канала на

Novini.bg
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини