ДПС: Недопустимо е в разгара на COVID кризата премиер и президент да си мерят карантините

COVID кризата е факт и показва изключително много управленски дефицити. Факт е също така, че предприетите мерки, които не само изглеждат пост фактум в очите на обществото, но и предизвикват шок във всички системи на държавата.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ДПС и зам.-председател на НС д-р Нигяр Джафер.

"Цялата тази криза протича и с политическа такава. За съжаление показваме, че няма никакво желание да управляваме кризата като единна държава. Виждаме какъв спор се води между премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Недопустимо е да си мерят карантините в разгара на COVID кризата. Абсолютно никой не печели от тази институционална война. ДПС ясно заяви, че и двамата трябва да подадат оставка, за да се решат политическите проблеми. Сегашната ситуация е много странна. Под карантина са премиер, президент, министри, главният здравен инспектор. Много ни се иска да видим единни държавнически усилия за решаване на COVID кризата, но това не се случва. Хората очакват мерки, които да решат проблемите им, защото неизвестните от тази пандемия са много", каза още тя. 

"Предстои дебат за бюджета. Все още не сме запознали напълно с него, но на първо четене за нас този бюджет изглежда като край на фискалната стабилност в държавата. Това е един популистки бюджет, който прилича на фразата - след нас и потоп. Трябваше да се проведат дебати за петдесете лева на всички пенсионери и детските надбавки за всички. Защо тези пари не се дадоха още март-април, а се дават сега? Отговорът е ясен - този бюждет е предизборен. В него са заложени 10 млрд. дефицит, които ще се плащат от нашите деца и внуци. В бюджета няма политики и системност", категорична бе д-р Джафер.

Хасан Адемов: Бюджет 2021 поставя началото на края на финансовата стабилност

"С повечето пари за здравеопазване не се решават проблемите в сектора. Най-вече говоря за кадровата криза. Ще дам пример с болницата във Велики Преслав, където лекарите и сестрите са по на 70 години. Имахме 8 месеца да се подготвим и да се реорганизираме за сегашната ситуация, но това не се случи. Трябва да признаем, че към момента здравната система издържа, но следващите 10 дни ще са решаващи и аз за съжаление не мисля, че ще има намаление на новозаразените", прогнозира д-р Нягер Джафер.

Коментари

 1. 2020.10.30 | 10:38
  ей тулупи, аз набивам корове на президента и ви минавам с 200
 2. 2020.10.30 | 09:31
  Тук е прав хората умират а тия двамата се правят на кой е по по най .Засрамете се
 3. 2020.10.30 | 02:04
  най би било редно да си мерят червените атлазени потури и ушанките или фесовете кой квото там има и да вземат пример от митьо пищова щот оня с манекенките АБЕ И ТЕ ЩЕ ГО НАСТИГНАТ СЛЕД ВРЕМЕ но още не знаят
 4. 2020.10.29 | 23:06
  То от там тръгна всичко, мерят си го на кой му е по-голям и стават за смях. Тестостерона е виновен за мъжката пословична глупост.
 5. 2020.10.29 | 21:25
  Премиера и президента трябва да си подадат и двамата оставките за неетично отношение по между си.
 6. 2020.10.29 | 20:00
  Вижте не им правете карукатури не xyбаво
 7. 2020.10.29 | 19:57
  Ти се радвай че не си мерят карантията хубаво че е мъжъти eрдо
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет