ДПС поиска извинение от БТВ и Канна Рачева

  • 22 октомври 2020 13:10

  • 3844
  • 9
ДПС поиска извинение от БТВ и Канна Рачева
©

ДПС публикува на сайта си реакция "по повод (зло)употребата на медии за пропаганди и политически цели".

Съобщението е адресирано до Любош Йетмар, главен изпълнителен директор, СМЕ Bulgaria, Флориан Скала, CEO bTV Media Group БТВ Медия груп и СЕМ. Публикуваме позицията на ДПС без редакторска намеса: 

Официално: Келнер е новият собственик на bTV, назначи изненадващи директори

"С нарастваща тревога наблюдаваме все по-неприкритото и откровено политизиране на новините и дискусионно-политическите предавания в национален ефир, и по-специално в най-гледаната национална телевизия БТВ. Смесването на новини с политическа пропаганда, чрез въвеждането на коментар в тях, тенденциозният, според нас, подбор на теми и събеседници отдалечават медията от стандартите на високата и отговорна журналистика - коректив, а не партиен пропагандатор.

Канна Рачева опита да обясни грандиозния си гаф от снощи

И ако до днес избирахме да изразим с мълчание несъгласието си с този модел на (зло)употреба на уважавана медия за предизборно-политически цели от неуспели политически лидери и техните котерийни партийки, то в емисията новини на БТВ в 19 часа на 21-ви октомври бе премината и последната психологическа бариера на откровената лъжа и манипулация. Репортерът Канна Рачева, журналист със солиден професионален опит и стаж, изрече в ефир следната недопустима неистина “ ...сградата на ВСС на ул. “Екзарх Йосиф”, където утре в 9 часа и 30 минути ще започне обсъждането на искането на Съюза на съдиите за предсрочното освобождаване на Ахмед Доган”.

Длъжни сме да подчертаем предварително, че не бихме приели опити за замитане на този скандален акт “под килима”, с оправданието, че това е лапсус или каквото и да е от този порядък.

И тъй като този акт нито е първият, нито е изолиран случай, смятаме, че не е нужен подробен програмен скрининг, за да направим констатация, че медията има фиксация върху почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, който, да припомним, е напуснал активната политическа дейност от 8г. Доколкото с манипулации срещу г-н Доган се занимава основно Хр. Иванов, оставаме с впечатление, че медията обслужва неговата партийка.

Канна Рачева с грандиозен гаф в ефира на БТВ: За протести в чужбина не знам, ще си измисля

Настояваме ръководството на БТВ да обсъди и осъди подобни нездрави зависимости и прояви от страна на журналисти от медията. Настояваме за публично извинение от страна на БТВ и Канна Рачева.

Обръщаме се с призив към всички журналисти, редактори, продуценти – честността и доверието в медиите ви превръщат в Четвърта власт. А властта задължително означава отговорност. И тази отговорност е прекалено голяма, за да се допусне да бъде разяждана от червея на съмнението и недоверието".

Филип Епитропов
3844 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2020.10.22 | 16:39

9
Гузен негонен бяга.

2020.10.22 | 16:13

8
Движение Пръдня Освободи
Павлин

2020.10.22 | 16:07

7
Пълни глупости! ДПС явно нямат с какво друго да влязат в новините. Очевидно е грешка на езика на репортера. На никого не му пука за нечий почетен председател. Подобно обращение е чак смешно заради уличния език, който е използван.
Тая кана разпрана и грозна, трябва да бъде отлъчен

2020.10.22 | 15:23

6
Позор
На всички анти

2020.10.22 | 15:02

5
Българи ще свършат като Чаушеску.
Де би ли

2020.10.22 | 14:59

4
Пуснати на Свобода.
Айсиктир

2020.10.22 | 14:39

3
Това става ли за " извинение" на вас, шпиони мръсни??? Още едно извинение - АЙСИКТИР!!!!

2020.10.22 | 14:37

2
ДПС и медията на Черепа се карат. :) :) :) Голям кеф. Турските феодали винаги много лесно се обиждат, а "ьожков ТВ" също се брани с всичка сила.

2020.10.22 | 13:42

1
Бтв са на хранилка от прокопиев и от там подкрепят и бутст тенденциозно пинокио иванов и безделниците му с раници

Добави коментар

Водещи новини