Караянчева покани европейски наблюдатели на парламентарните избори в България

  • 22 октомври 2020 16:55

  • 1030
  • 4
Караянчева покани европейски наблюдатели на парламентарните избори в България
© Народно събрание

Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на покани европейските институции да изпратят наблюдатели, които да проследят всички етапи от протичането на парламентарните избори в България през 2021 г. Официалните писма с покана Караянчева изпрати до председателите на Европейската комисия, на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, на Европейската комисия за демокрация чрез право и на Групата на държавите, борещи се срещу корупцията – GRECO, съобщиха от пресцентъра на парламента. 

Решението си да изпрати поканите до европейските институции председателят на Народното събрание мотивира със зачестилите спекулации относно честността на изборния процес у нас.

Цвета Караянчева отговори на Румен Радев

Според Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изпращането на наблюдателни мисии у нас би дало допълнително спокойствие и гаранции на българските граждани за честността и признаването на изборните  резултати. В мотивите си Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбелязва още, че един безпристрастен европейски мониторинг на всички етапи от изборния процес би представлявал обективна оценка на организацията, провеждането и отчитането на резултатите от вота.

Последвайте канала на

Novini.bg
1030 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Смях

2020.10.22 | 20:48

4
Да видим сега как ще разправяте че изборите били манипулирани :)
Тъпа овца

2020.10.22 | 17:37

3
ПКП

2020.10.22 | 17:12

2
ПКП
да

2020.10.22 | 17:11

1
да ги разведе из циганските катуни да им покаже как уговарят тарторите им да гласуват за герб.

Добави коментар

Водещи новини