Парламентът ратифицира международни документи, по които България е страна

  • 07 октомври 2020 10:19

  • 265
  • 0
Парламентът ратифицира международни документи, по които България е страна
© Булфото (архив)

Парламентът ратифицира Споразумението за прекратяване на двустранните инвестиционни договори между държавите-членки на Европейския съюз. Вместо това е възприет координиран подход за сключване на многостранно споразумение.

Многостранното споразумение е подписано на 05.05.2020 г. между 23 държави-членки, сред които и Република България. С него ще бъдат прекратени 19 двустранни инвестиционни договора на България, както и клаузата за удължаване на закрилата, уговорена в прекратения договор с Италианската република.

Парламентът се събира на редовното си заседание

Народното събрание ратифицира също Устава на Международната мрежа за малки и средни предприятия и Устава на Асоциацията на Европейските организации за насърчаване на търговията.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия е поканена да се присъедини към Международната мрежа за малки и средни предприятия. Тя участва и в Асоциацията на Европейските организации за насърчаване на търговията.

В устава на двете организации се посочват критерии за членство, предвижда се заплащане на годишен членски внос, уреждане на евентуални спорове между страните чрез арбитражно производство и др.

Стойността на членския внос е с общ размер до 11 800 евро, които ще бъдат осигурени от бюджета на Министерство на икономиката.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини