Народното събрание одобри окончателно промени в Закона за физическото възпитание и спорта

  • 28 октомври 2020 11:09

  • 450
  • 0
Народното събрание одобри окончателно промени в Закона за физическото възпитание и спорта
© Булфото (архив)

Народното събрание одобри окончателно промените в Закона за физическото възпитание и спорта, с които България хармонизира законодателството си с изискванията на Световния антидопингов кодекс. Вносител на промените е Министерският съвет. Основната цел на приетия законопроект е привеждането му в съответствие със Световния антидопингов кодекс 2021, който влиза в сила от 1 януари 2021 г.

Според приетите разпоредби лицензираната спортна федерация спазва антидопинговите правила, привежда в изпълнение наложените дисциплинарни наказания на спортисти, треньори, длъжностни и други лица, допуснали нарушения на антидопинговите правила.

С измененията в Световния антидопингов кодекс 2021 е дефинирана ролята на националните антидопингови организации - в своите оперативни решения и дейности да бъдат независими от спорта и правителствата.

Парламентът ще разгледа на второ гласуване промени в Закона за МВР

С цел хармонизиране с текстовете на Кодекса, законопроектът предлага допълнение, което определя Антидопинговия център като независим орган в своите оперативни решения и дейности.

Предвижда се процедурите, започнали до влизането в сила на закона, да се довършват по досегашния ред. Законът влиза в сила от 1 януари 2021 г., предвиждат разпоредбите.

Последвайте канала на

Novini.bg
450 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини