Атанасова: Венецианската комисия ще даде спешно становище по проекта за нова Конституция

  • 02 октомври 2020 14:16

  • 1521
  • 4
Атанасова: Венецианската комисия ще даде спешно становище по проекта за нова Конституция
© Фейсбук

До средата на ноември Венецианската комисия ще даде спешно становище по проекта за нова Конституция, внесен от управляващите.Това стана ясно от думите на депутата от ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, която оглави Временната комисия за разглеждане проекта за нова Конституция.

Специално писмо от Венецианската комисия вече е постъпило до председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

"Комисията няма функция на Велико народно събрание. Тя не може да променя Конституцията, а е създадена да обсъди максимално прозрачно и експертно всички предложения. Имам намерението да намаря всички, които имат предложения и становища. Ще предложа създаването на експертен съвет към комисията", заяви тя. 

НС създаде Комисия за проекта на нова Конституция, БСП и ДПС я бойкотират

Ще бъдат поканени и всички извънпарламентарни партии да се включат в дебата. 

"Имам желание внимателно и търпеливо да изслушам всички аргументи", увери още Атанасова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1521 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.10.02 | 17:24

4
партията за "европейско развитие" бе разобличена в европейска корупция от Европейската комисия.

2020.10.02 | 17:16

3
.ЛЪЖА, КОРУПЦИЯ, ВРЪЗКАРСТВО
Просто човек

2020.10.02 | 14:56

2
Престанете с това чудовищно гаврене с върховния ни закон! Съдбата, историята и хората ще ви осъдят за този позор! #ОСТАВКА !!!
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК

2020.10.02 | 14:48

1
Тази ли Дуловска мастия ще прави нова Конституция бе ? Абе я марш ма..Оставка-СЪД и ЗАТВОР..Тръгнали ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ да ми правят нова конституция с променени думички.Кого залъгвате бе отрепки?Народа иска да ви избие с камъни,а те печелят време само..Да е.б.а и БКП Гербаджийските ви боклуци

Добави коментар

Водещи новини