Дариткова: Цветанов иска да печели дивиденти с анти-ГЕРБ реторика

  • 27 септември 2020 12:01

  • 2242
  • 21
Дариткова: Цветанов иска да печели дивиденти с анти-ГЕРБ реторика
© Булфото (архив)

Стараем се да отговаряме на обществените очаквания и да реализираме действия и политики, които отговарят на настоящите проблеми на хората в условия на здравна, социална и икономическа криза. Това заяви пред БНР Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е, председател на парламентарната група на ГЕРБ, като подчерта, че партията ѝ е спечелила доверието на над 1 млн. души.

„Изборите сме ги спечелили с програмата, със заявените намерения, с лицата на ГЕРБ във всяка една област, да, Цветан Цветанов беше част от факторите, които определяха политиката, организацията, действията на ГЕРБ доскоро, но сега виждаме, че и той, както и повечето партии в настоящия момент, иска да печели политически дивиденти с анти-ГЕРБ реторика. Така че в настоящата ситуация съм изключително озадачена и огорчена от това негово поведение“, каза Дариткова. 

Цвета Караянчева: Цветанов рязко смени отношението си както към президента, така и към служебния кабинет

Според нея това е опит политическите сили, които нямат парламентарно представителство, да се готвят за следващите избори: „Срещам се с много хора, с представители на бизнеса, и смятам, че голяма част от тях все още подкрепят това, което ГЕРБ прави и направи във времето. Няма от какво да се срамуваме. За тези 10 г. ние променихме България. Търпим политическия негатив в момента, но отговорността изисква България да има работещ парламент, за да може да отговаря на всички предизвикателства на кризата“.

„Не се притесняваме от служебно правителство. Печелили сме няколко пъти в условията на служебно правителство, подавали сме и оставки“, подчерта още Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е.

Депутатът изтъкна, че ГЕРБ настоява всички национално отговорни политически сили да се обединят около идеята изборите да бъдат в рамките на редовните – в началото на следващата година.

„В момента е изключително сложно да се справяме с всички бюджетни предизвикателства“, каза тя по повод твърдения на опоненти, че ГЕРБ не подава оставка „заради наличие на милиони за разпределяне“, посочи тя.

Дариткова: Търсим прозрачен процес, а не изборни манипулации

Дариткова изтъкна, че интензивността на протестите намалява и наред със свестните и отговорните хора, които в началото се включиха в тях, в момента от този протест се опитват да се възползват политически субекти, „които гледат да излъскат имиджа си, за да се представят в друга светлина в контекста на започналата вече предизборна кампания“.

В такава сложна ситуация трябва да се търси консенсус и диалог, смята тя.

„Модерно е да се говори срещу ГЕРБ, актуално е да се търси бързо решение, но оставката не е решение, което отговаря на интересите на обществото. Не сме имали властта за самоцел“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Идеята за „рестарт на държавата“ – нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание, има своето развитие, посочи още тя – следващата седмица ще предложим нарочна комисия в НС, която да реализира този процес.

За евентуални бъдещи коалиционни партньори на ГЕРБ може да се говори, едва когато видим програмите на партиите, които имат намерение да участват в следващите избори, допълни Дариткова.

„Бих призовала тези, които имат конкретни бележки към настоящото управление, да влязат в диалог с нас и да ги представят, но иначе не смятам, че можем да бъдем полезни на България с една оставка в момента, защото от нас се очаква да реагираме така, че да гарантираме нормалното излизане на страната ни от кризата в следващите месеци“, обърна се задочно Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е към протестиращите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2242 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2020.09.27 | 12:18

1
Какъв е този озлобен гнусен травестит на снимката?

2020.09.27 | 12:47

7
познавам един дето гласува редовно за герб и ми се хвалеше как Даритков го е шибал отзад, а той за да усили възбудата е плюл по Радев. Така си намери и работа - трол на герб взимал по половин статинка на коментар, по цяла стотинка ако коментара е злобен и плюе по другите коментиращи
Това е решението!

2020.09.27 | 12:23

2
Подай оставка, запиши се в РБ, при ЦЦ.Ама.. дали ще те искат?

2020.09.27 | 12:38

3
Тая какви ги плямпа ! Без нея и ГЕРБ светът щял да спре ! Да става детска учителка ! Вижда се че дори не е и докторка? Един въпрос ? Защо е учила медицина в СССР? Мръсни комунисти от ГЕРБ Защо Фъндъкът е завършила руската гимназия руска филология и е учителка по руски? От любов към СССР МРЪСНИ ГЕРБЕРИ ! ОСТАВКА!
Румен Радев - гербоубиец

2020.09.27 | 12:40

4
Датариткова си е чистокръвен мaнгасар :)))
„Изборите сме ги спечелили с програмата,

2020.09.27 | 12:43

5
тия ептен за балами ни взеха. като спечелиха изборите герб нямаха написана програма, а като питаха тиквата как така, той чистосърдечно си каза, че и без програма може да се управлява. а ако трябва в последствие ще напишат.

2020.09.27 | 12:45

6
ВИНАГИ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА БОЙКО БОРИСОВ!!! ОСТАВКА ЗА РАДЕВ!!!

2020.09.27 | 12:48

8
Пепи ти ли си? Вече 5 години ми ревеш как мечтаеш да душиш космите от гъ.за на Бойко , успя ли?
Novus ordo seclorum

2020.09.27 | 13:00

9
Ако хората много ви обичаха, никой нямаше да може да печели от риторика срещу Вас, травеститче грозно! Цветанов щом печели от говоренето срещу Вас, значи хората не ви понасят! Тия гербави калинки дори не се замислят как сами се излагат! Вижте на снимката на човек не приличаш, жената мъж!

2020.09.27 | 13:06

10
Откакто мой познат каза, че предпочита да ближе космите на ан.ал.ния отвор на Бойко, отколкото той да си тръгне, вече не ми се коментира в този сайт
Българин

2020.09.27 | 13:07

11
Тази помакиня още ли я слушате ? Дариткова отивай за гъби в твоя район !

2020.09.27 | 13:08

12
Вие от ГЕРБ смятате народа за "добитък". Много сте учудени защо "добитъкът" се притеснява, когато вижда, че забогатявате малко по-бързо? Дали, е ощетена икономиката? Как пък не! Важното е да се гради и да се даде на "добитъка" това, което иска - да яде, да пие, да се чифтосва, да пасе, като му се осигуряват пасбища дори през зимата.

Добави коментар

Водещи новини