Голям инвестиционен проект ще допринесе за откриването на 200 работни места в Пловдив

  • 24 септември 2020 14:49

  • 770
  • 5
Голям инвестиционен проект ще допринесе за откриването на 200 работни места в Пловдив
© Здравко Димитров - Зико, фейсбук

Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на се срещна днес с министъра на икономиката Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин. Двамата подписаха договор на стойност 1,027 млн. лв. във връзка с проекта за реализиране на високотехнологична фабрика за производство на електронна медицинска апаратура на международната компания BTL Industries Bulgaria (BTL).

Инвестицията е в размер на 20 милиона лева, а очакванията са да бъдат разкрити нови 200 работни места.

Сачева сред работници: Новият модел на 60/40 ще продължи, но в друг формат

Фирмата, която миналата година получи сертификат за инвестиция клас „А“, е сред водещите световни производители на високотехнологично медицинско оборудване и повече от десетилетие изработва основна част от продукцията си в града под тепетата.

"В условия на криза BTL показаха гъвкавост и как да бъдат актуални с обществените потребности. Подобни инвестиции осигуряват едно устойчиво развитие на града и региона като цяло. Това е първата подобна в рамките на Пловдив инвестиция и тя дава възможност за развитие на източната индустриална зона", заяви Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на.

В Пловдив Борисов пък изтъкна, че само от началото на 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/ са издадени сертификати за клас инвестиция на 22 проекта (19 проекта за клас „А“, 3 проекта за клас „Б“), на обща стойност 709,4 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият 3203 нови работни места. Бе връчен сертификат за инвестиция клас „А“ на „Балкан агрикалчарал“ ООД днес в Пловдив.

Инвестиционният проект на дружеството предвижда разширяване на съществуващата дейност, чрез изграждане на нова производствена и складова база за преработка и складиране на плодове и зеленчуци в Индустриална зона Марица, част от Тракия икономическа зона, с. Калековец, общ. Марица. Размерът на инвестицията  възлиза на 29.2 млн. лв. и ще бъдат разкрити 31 нови работни места. Сертификатът ще даде възможност ползването на насърчителната мярка за изграждане на довеждаща пътна инфраструктура по ЗНИ.

Министър Борисов подчерта, че обявената инвестиция е поредното доказателство  за запазване на положителната тенденция на интерес към възможностите за инвестиране в страната, въпреки световната криза породена от пандемията. „Макроикономическата и финансова стабилност и влизането в ERM II остави България на картата на инвестиционните процеси. В период на криза, чиято продължителност не е известна, от особена важност е подкрепата на държавата за новите инвестиции и заетостта“, допълни той.

Борисов цитира и статистика от предварителните данни на Българската народна банка, според която нетният поток на преките чуждестранни инвестиции в България за периода от януари до юли 2020 г. възлиза на 1.407 млрд. евро, като нараства с 495 млн. евро (54.2%) спрямо същия период на предходната година.

Последвайте канала на

Novini.bg
770 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
степан

2020.09.24 | 19:03

5
Ще стигнат ли метлите ?

2020.09.24 | 18:05

4
Малииииииииииии 200 работни места по 600 лева месечно
Силвия

2020.09.24 | 14:59

1
Вижте ги колко са жалки и бездарни.Волейболиста уж подписва ,навел тиквата и хванал химикала докато ги снимат за пред народа...а смешната фирма която уж ще открие ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО ПРОИЗВОДТСВО на МЕДИЦИНСКА техника ще заплаща като в ГАНА и СОМАЛИЯ заплати...Да се смееш ли да плачеш ли
анти русия

2020.09.24 | 17:56

3
Маджо те търси

2020.09.24 | 16:35

2
200 РАБОТНИ МЕСТА? ПА МНОГО БЕЕЕ

Добави коментар

Водещи новини