Десислава Ахладова е съгласна с предложението новата система в съдилищата да бъде спряна до декември

  • 16 септември 2020 10:25

  • 665
  • 0
Десислава Ахладова е съгласна с предложението новата система в съдилищата да бъде спряна до декември
©

Правосъдният министър Десислава АхладоваДесислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974 г. Придобива магистърска степен "Право" в Югозападен е съгласна с предложението новата система за управление на делата да бъде внедрена в страната и веднага да бъде спряна, за да се отстранят проблеми до 18 декември.

Тя е запозната с притесненията на съдиите, част от които днес внесоха протестно писмо във ВСС. Ахладова допусна, че краткият период на тестване на система е причина да възникват проблеми в най-натоварените съдилища.

Представляващият ВСС Боян Магдаличнев е на мнение, че случилото се донякъде е очаквано, защото в новата единна система има 38 модула и допълни, че вече са направени постъпки за отстраняване на проблеми. Той заяви, че е готов да се срещне с всеки от съдиите, които имат затруднения със системата, предаде БТА.

Нов протест в София. Недоволство на съдиите срещу новия софтуер

Съдията от районния съд в София Стою Згуров обясни, че е много трудно публикуването на съдени актове, отнема много време за обработка на документи. Той изрази мнение, че преработки на системата в гаранционния срок може и да не се случат. И настоя да има по-голяма работна група, в която да участват и магистрати.

Адвокат Стефан Марчев от софийската адвокатска колегия е на мнение, че една неефективна система може да причини повече вреди, вместо ползи. И затова гласът на съдиите трябва да бъде чут и да бъде оптимизирана системата. Няма как хората да получат бърза и адекватна услуга, ако една система не работи добре.

Последвайте канала на

Novini.bg
665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини