Плевнелиев: Има финансови несъответствия в НРС

  • 20 април 2012 19:01

  • 1115
  • 5
Плевнелиев: Има финансови несъответствия в НРС
© Булфото

"Направени бяха регулярни проверки за дейността на Националната разузнавателна служба (НРС). Констатирани са финансови несъответствия, за които ще се търсят съответните обяснения". Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред журналисти, след края на церемонията по честването на 100-годишнината от създаването на Военната академия „Г. С. Раковски”.

„С влизането в длъжност на генерал Димитров, той също осъществи няколко проверки, както и подпомогна усилията на управляващите органи. Това, което мога да кажа със сигурност, че има доклад. Този доклад е адресиран до мен и до министър-председателя. Аз съм се запознал със съдържанието на този доклад и съм преценил, че той трябва да бъде изпратен до прокуратурата”, каза Плевнелиев.

Президентът заяви, че не може да коментира каква информация се съдържа в този доклад. „Не бих могъл в момента, с оглед на процедурата, както все пак става въпрос за една от българските национални служби, да давам конкретни данни, за това какви са нарушенията, които са намерени вътре. Това, което бих могъл да кажа е, че те са по-скоро от финансово естество, свързани са с правилата и начина, по който са отчитани средства, но ще оставим компетентните органи да си свършат работата”, каза президентът. Той заяви, че проверките, които са направени, са документирани.

„Лично аз бях изненадан от това, което видях, затова съм толкова мотивиран да направим бързи закони, които да регламентират дейността на НРС и НСО. Тези институции трябва да работят по правила, за да сме сигурни, че там всичко се прави в рамките на добрите практики за осчетоводяване, за управление на финансови средства и разбира се за начина по който се работи с информация, генерално”, каза Плевнелиев. Той каза, че докладът е бил предоставен първо на него, после той го е предал към съответните органи и министър-председателя.

Той заяви, че не би искал да опетни името на когото и да е, включително на бившия шеф на НРС.

Последвайте канала на

1115 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Юлий Ефремов

2012.04.22 | 14:18

2
Милко къде си любов моя??? Домъчня ми за теб,а ти цял ден се криеш и почвам да се опасявам да не би да си се заключил у вас заедно със съседа Кольо?? Внимавай само да те хвана да смучеш на някой друг пожарникарския маркуч,ще ти отрежа секс туризма до офиса на ГЕРБ!!!
Той

2012.04.22 | 14:17

1
Сколько денег и понтов нужно тебе для счастья ?
коко

2012.04.23 | 00:46

3
Роска, много се изказваш, още си зелен
борис

2012.04.23 | 00:46

4
Плевнелиев да работи повече, отколкото само да приказва и да симулира дейност!
МУНЧО

2012.04.23 | 00:46

5
РОСКО -ПЕДЕРОСКО ПАК ГОВОРИ ГЛУПОСТИ

Добави коментар

Водещи новини