Парламентът прие на първо четене промените в Закона за българските лични документи

  • 10 септември 2020 10:47

  • 2440
  • 2
Парламентът прие на първо четене промените в Закона за българските лични документи
© Булфото (архив)

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за българските лични документи. Законопроектът е внесен от Министерски съвет. "За" закона гласуваха 93 депутати, без "против" и "въздържали се".

Със законопроекта се цели да бъде преустановена практиката веднъж обявени за невалидни български лични документи, което е отразено в информационната система, поддържана от МВР, да бъдат възстановени като валидни след отпадане на причината, поради която са били обявени за невалидни.

Oпашки пред паспортните служби в края на лятото

По този начин се цели да се постигне съответствие на информацията за документите, налична в информационната система на МВР, на Интерпол и на Шенгенската информационна система.

Последвайте канала на

Novini.bg
2440 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мхм

2020.09.10 | 12:43

2
Затова ли когато ми откраднаха личнатата карта, аз я обявих за открадната, и с години после имах грижи заради нея? Значи винаги е имало вероятност да ми я активират (и сигурно са) и са я използвали за лоши цели, така ли?
Новините в Новини.бг се съчиняват от шизофреник

2020.09.10 | 11:50

1
Всички коментари срещу протестиращите, Президента и Русия също са негови. Коментира под различи имена, включително и женски. Пише с плакатни букви за да привлече внимание, също и латински. Коментарите му са шизофренични и цинични. Таблиците и диаграмите му са негова измислица, Новини.бг е сайт на лъжата. До скоро пускаше тук Троянски вируси за да накаже инакомислещите. Не отваряйте анкетите му, може да са заразни.

Добави коментар

Водещи новини