Станишев: Ако това е цената "Атака" да запази групата си, живи и здрави да са

  • 20 април 2012 11:49

  • 2725
  • 23
Станишев: Ако това е цената "Атака" да запази групата си, живи и здрави да са
©

БСП предлага за обсъждане на ВМРО ситуацията около решението на правителство да спре строежа на втората българска ядрена централа АЕЦ „Белене” и съвместни действия.

Това каза лидерът на БСП и президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по време на среща между ръководствата на БСП и на ВМРО на тема: „Стартиране на подписка за референдум за АЕЦ "Белене” в Народното събрание".

"Интересното е, че винаги се събираме с ВМРО в трудни моменти, когато се вземат съдбовни решения. Заедно водихме битката за опазване на трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй”, имахме и съвместно шествие-митинг пред Министерски съвет. И сега това безотговорно антинационално решение отново ни събира", добави Станишев.

"Ако това е цената "Атака" да запазят парламентарна група от десет души - да са живи и здрави. Партия "Атака", която първоначално подкрепи инициативата, в последния момент се отдръпна. Те ще понесат своите отговорности пред своите избиратели, каза още Станишев. Нашата амбиция е темата за енергийната ефективност на България да не я оставяме и да вървим докрай в искането за референдум. За да бъде той задължителен за Народното събрание, трябва да се съберат за три месеца 500 000 подписа.
Инициирахме внасяне на вот на недоверие към правителството, защото въпросът е от национално значение. Това е изключително сериозна тема – става дума за спиране на единствения за последните 22 години високотехнологичен индустриален проект на България от този мащаб. Става дума за бъдещето на ядрената енергетика изобщо, става дума за цената на тока за българските граждани и за българската икономика и за нейната конкурентноспособност. Става дума за енергийната независимост на България, национална сигурност. Внасянето на това решение, приемането му от правителството и подпечатването му от мнозинството в парламента, е скандално. Не бяха чути нито икономически, нито политически, нито други аргументи и това е много сериозен мотив за вот на недоверие към правителството", категоричен бе лидерът на левицата.

"Преди две седмици още, когато инициирахме вота на недоверие, казахме, че това е само една стъпка от действията, които планираме да предприемем, и заявихме, че ще започнем консултации за създаване на Инициативен комитет и събиране на подписи за провеждане на национален референдум по този въпрос. Направихме сериозно проучване за това какви са условията за създаване на Национален инициативен комитет, какви са нашите идеи, искаме да чуем и вашето мнение и да ви зададем въпроса дали имате желанието да се включите в комитета и в националната подписка”, обърна се към ръководството на ВМРО председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Една от обсъжданите теми между ръководствата на БСП и ВМРО, е свързана с подготовката за парламентарни избори. "Аз преди две седмици отпратих открит апел към всички партии извън ГЕРБ да започнем разговори, консултации и координация на действия за гарантиране на честни и свободни избори в България през следващата година. И вие, и ние, повечето българи видяха безобразния начин, скандалния начин, по който бяха организирани последните президентски и местни избори. Бихме били радостни да чуем и вашето мнение, да чуем възможностите за взаимодействие. Друга тема е икономическото и социалното положение в България, защото то се влошава всеки месец. След като посягат към Сребърния фонд, това ясно говори, че България вече няма резерви – те са изядени, опоскани и това има много негативни последици не само за кредитния рейтинг на страната и за възможностите да се прави нещо активно, но и много тежък удар върху гражданите, защото обедняването става тотално", каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

По думите му, в крайна сметка резултатите от управлението на ГЕРБ в икономиката ще бъдат една опоскана, празна хазна, изключително бедни хора, които навлизат в мизерия, пречупен гръбнак на средната класа, малкия и среден бизнес и изграждането на един държавно-олигархичен капитализъм, в който държавата се меси на пазара и помага във всеки един сектор на фирми, близки до тях.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2725 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2012.04.27 | 08:39

23
Вече си заумнял, и дай тогава да поспорим по същество , защо се държиш като лумпен по форумите и правокираш участниците с гнусните си и обидни коментари , защо смяташ ,че всеки ,който не е бойковист е комунист . А относно изписването ме хвана , сигурно знаеш ,че това е закачка в тези среди . Или си наистина юрист или просто си си направил справка в речника и още сигурно знаеш , че истинското наименование на професията е ЮРИДИЧЕСКИ КОНСУЛТАНТ . Пък ако ми кажеш какъв е осигурителния праг за тази професия браво ,признавам че има един умен герберист ,само не знам какво защитаваш .

2012.04.27 | 08:39

22
Продължаваш да ме разсмиваш ,неграмотни ми юрисТКонсуле ,длъжността "юридически консултант" съществува само в твоята фантазия. Има щатна таблица ,където са посочени следните длъжности : младши юрисконсулт ;старши юрисконсулт и главен юрисконсулт. Същите са публикувани както следва: Национална класификация на професиите и длъжностите, 2010 г. (НКПД-2010) Заповед № РД 01-514/12.07.2010 относно утвърждаване на структура на Национална класификация на професиите и длъжностите, 2010 г.,съгласно приложението също така съществува длъжност "правен съветник" ,но длъжност "юридически консултант" няма. И изобщо ,защо толкова искаш да се правиш на човек от "гилдията" ? Не ти се удава и ставаш смешен. ПП. Минималния осигурителен праг е 540 лева. ПП. Никога не пиша обидни коментари ,понякога си позволявам да иронизирам ,но те уверявам че коментари с обиди или ругатни ,просто не са писани от мен. Желая всичко най-добро. Бъди здрав.
Аман от комунисти

2012.04.27 | 08:38

21
24 - ето го още един БКПутьо. Еийййй, като гледам рейтингите, много платена сволоч, много Даниелки, много к-та. Тия комунисти даже не се научиха да пишат, тръгнали мнения да дават. Много пари в това БСП, БКП бе. Как не им свършиха, та още имат да плащат?
Аман от глупаци

2012.04.27 | 08:38

20
По-големи комунисти от сегашното правителството има ли бе, ГЕРБераст еблив!?! Сигурно Бойко, Цветан, Н.Младенов, Аню и мн. други....нямат нищо общо БКП? Предпочитам на власт да са явни социалисти/комунисти, отколкото прикрити такива!
k

2012.04.27 | 08:33

4
ЯВНО СИ ПОНАЛАПАЛ НЕЩО ОТ ИСКРЕТО ТА САМО ДВЕ ДУМИЧКИ ТИ СЕ ИЗПЛЪЗНАХА . А ОТНОСНО Е.......О С ДАНИЕЛА АЗ ТАКИВА ВИРТУАЛНИ АКТОВЕ НЕ ГИ ПИША НА ТЕВТЕР ПИШЛЬО , ПРАВЯ ГО НАИСТИНА И С ХУБАВИ ЖЕНИ ЗАЩОТО НИТО СЪМ ПЕДАЛ НИТО СЪМ ПИШЛЬО КАТО ТЕБ . ТОЛКОВА СИ ПРОЗРАЧЕН ХЕ ХЕ ,ЧЕ ДОРИ НЕМОЖЕШ ДА ГО СКРИЕШ И ВЪВ ВИРТУАЛНИ ТЕ СИ ФОРУМНЕ ИЗЯВИ .

2012.04.27 | 08:38

19
Абе знаем ,че го правиш наистина и с "хубави жени" ,ама проблемът е ,че те (жените ,де) не знаят за това. Така става ,когато човек започне да бърка сънища и реалност.
monarho fashist

2012.04.27 | 08:37

18
Да се говори,че днешното вмро бнд има нещо общо с организацията от преди 1944г е просто смешно и жалко.Истинското ВМРО на Иван Михайлов беше унищожено от БКП.Сегашното вмро е една бутафорна партийка създадена от Бкп.

2012.04.27 | 08:36

17
Мдааа ,гроздето е кисело !

2012.04.27 | 08:36

16
педалчоооооооо мамин заминавай в кореята
Стоян

2012.04.27 | 08:36

14
В Корея следва да замине Тиквоча, защото той е диктатор и тоталитарист, както и човек на ТАТО

2012.04.27 | 08:36

15
На педала пак някои му е виновен. Мама ти мръсна да ебааа.
не Герб, а Гроб

2012.04.27 | 08:36

13
В резултат на двугодишното управление на ГЕРБ дефектите на прехода получиха ново развитие. Прилагат се неолиберални практики за тотално раздържавяване на собствеността на всяка цена, което допълнително влошава баланса и възможностите на държавата. Абдикира се от реални източници на приходи и ресурси за влияние чрез безпринципно отдаване на концесии на стратегически обекти. Подкопава се възможността за активно управление на бъдещите правителства, които няма да имат реална представа за потенциала на държавно влияние. Цялата тежест на кризата се прехвърля върху работещите, пенсионерите, социално слабите, малкия и среден бизнес.
анти-Дянков

2012.04.27 | 08:36

12
Сбърканата философия на икономическата политика на Дянков в условията на криза, некомпетентността му, илюзорната и недомислена цел през 2009 г. - спешно влизане в ЕРМ-2 и „0”% бюджетен дефицит. Неразбирането на разликите между дефицит на касова и начислена основа.  Спиране на задължителни и дължими държавни плащания към бизнеса, общините и здравеопазването, довело до пълно блокиране на икономиката и задълбочаване на кризата в момент, в който Европа вече излиза от нея. Липса на разбиране и на цялостна визия за развитието на българската икономика.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини