"Атака" са поставили ултиматум на Сидеров да се отметне от вота

  • 20 април 2012 07:59

  • 2519
  • 4
"Атака" са поставили ултиматум на Сидеров да се отметне от вота
©

Когато се внасяше вота на недоверие, нямаше признаци за такова решение. Остава въпросът какво доведе до него.

Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Янаки Стоилов по повод вчерашното решение на "Атака" да оттегли подписите си от вота не недоверие срещу правителството заради отказа от АЕЦ "Белене".

По думите му, е имало въздействие върху част от хората на "Атака", които са поставили ултимативно въпроса за оттеглянето пред ръководството на партията. "След като от един или двама души  зависи съществуването на една парламентарна група, те са почувствали по-голямата си тежест, за да поставят въпроса ултимативно", добави Стоилов.

Той отрече аргумента на "Атака" за оттеглянето на подписите, че социалистите са постъпили некоректно, като са представили идеята за референдум за АЕЦ "Белене" за своя, като заяви, че БСП са имали намерение след вота да се инициира подписка за референдум. "Ние не претендираме за авторство по темата. Те имаха възможност, ако желаят, да се включат със свой представител в инициативния комитет, който ще се сформира. Това ще бъде направено през следващата седмица. Не сме допускали, че вотът ще направи прелом относно решението на правителството за "Белене", но това беше задължително действие от наша страна", заяви депутатът от левицата.

Стоилов каза, че оттеглянето на подписите от "Атака" е безпрецедентен акт. "Тази ревизирана воля не би следвало да отмени дебатите по вота в понеделник, но това зависи от мнозинството", посочи той. Депутатът заяви, че социалистите не се чувстват изолирани заради отказа на останалите опозиционни сили да ги подкрепят. "Въпросът е ние да бъдем изразители на нашата политика и на интересите на обществото", каза още Янаки Стоилов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2519 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.04.22 | 01:27

4
Трябва да се направи санитарен кордон около БСП!Тази партия е вредна за България и нейните идеи трябва да бъдат заглушавани.Първата стъпка за заличаването на БСП е серГЕЙ станишев да запази поста си!Гоце може да е всякъкав , но с него БСП ще има по-големи шансове , а това не е добре за народа!

2012.04.22 | 01:27

3
Да прав си... Първанов може да беше най- слабият и безличен президент , но за лидер на БСП става.Далеч по-умен и хитър е от Станишев!Сергей е найвен и глуповат , докато Първанов е хитър и подмолен.Той владее доносническите методи и ще е далеч по-опасен .

2012.04.22 | 01:27

2
Атака беше създадена за да спре безчинствата на БСП и ДПС !Съюзяването с тези две партии щеше да сложи края на Атака.С този си ход ,да изтеглят подписите, Атака върна голяма част от избирателите си!!!
И С Т И Н А Т А :

2012.04.22 | 01:27

1
С идването на власт на милиционерската хунта наречена ГЕРБ демокрацията в България беше окончателно изблъскана в ъгъла. Изборите вече тотално се фалшифицират. Политическите партии и отделните политици са притискани, изнудвани, шантажирани и заплашвани, когато не вървят в "правата" партийна линия на ГЕРБ. Първо Атака бе купена, после и разбита. Яне Янев обърна тотално политическите си възгледи. Независимите депутати в парламента гласуват също с ГЕРБ. Дори ДПС вече не са против ГЕРБ

Добави коментар

Водещи новини