Новият парламент затруднява работата на журналистите, Караянчева отговори за промените

  • 03 септември 2020 13:23

  • 882
  • 2
Новият парламент затруднява работата на журналистите, Караянчева отговори за промените
© Novini.bg

Работата на журналистите в парламента повдигна спор между БСП и председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Както Novini.bg вече информира, работата на медиите в новата сграда е значително ограничена. Основната причина е, че отсега нататък няма да има т.нар. кулоарни и журналистите нямат пряк достъп до депутатите или членовете на правителството, които идват в парламента.

Така например днес за изслушване по повод протестите дойде вътрешният министър Христо Терзийски. Журналисти поискаха да му зададат допълнителни въпроси, но това не успя да се случи.

Бившият партиен дом е новият дом на депутатите

Акредитираните за парламента медии имат специална обособено зала, в която има два монитора, на които се следи самото пленарно заседание.

Някои журналисти, които снимат в самата пленарна зала обаче са принуди да изкачват четири етажа пеша. Отделно има място за брифинги и зала за пресконференции.

За работата на медиите Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на коментира, че не тя е констроирала залата. Напомни обаче, че така се работи във всички европейски парламенти.

“Журналистите имат монитори, имат възможности по всяко едно време да получават информация тук от залата, където имат камери и репортери. Те могат по всяко едно време да заявяват желание към пиарите на отделните парламентарни групи да получават информация", обясни тя.

От думите й се разбра, че някои промени са и за да се избегне струпване на хора с оглед на коронавируса:

"Нищо не е по-различно от това, което беше въведено в предната зала заради епидемичната обстановка и по принцип както се работи в европейските парламенти".

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
882 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
новия парламент

2020.09.03 | 23:26

2
физически се е изолирал от журналистите и им подава информация избирателно - няма свобода на словото

2020.09.03 | 14:49

1
Много правилно е конструирана залата, няма нужда мисирките да се нахвърлят върху всеки и да се надвикват един друг, и да ти завират микрофони и телефони в устата.

Добави коментар

Водещи новини