Проблем ли е оставката на Данаил Кирилов за коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти?

  • 27 август 2020 07:51

  • 2021
  • 5
Проблем ли е оставката на Данаил Кирилов за коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти?
© Булфото, архив

Ние нямаме претенции към кадровата политика на ГЕРБ. Правосъдното министерство е квота на ГЕРБ, нямаме претенция дали това ще е Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. или друг. Зад всяка една оставка стоят различни неща. Дали на него му е дошло в повече някои публични квалификации или просто е решил така, аз не мога да отговоря. Това коментира Юлиян Ангелов, депутат от ВМРО и Обединени патриоти.

Малкият коалиционен партньор обаче пак не е бил предупреден за тази рокада в правителството. И за проекта за Конституцията не са знаели, но вече са започнали консултациите с ГЕРБ. Патриотите са обсъдили нещата със свои юристи.

"Държим на нещата, които искаме да влязат в Конституцията, за да може да дадем и нашите подписи. Има време да седнем и отново да говорим кое е приемливо от нашите и от тяхните предложения. 2-ри септември не е срок, който, да кажем, че трябва да влезе проектът. Трябва по-широк дебат", обясни Ангелов пред бТВ.

Данаил Кирилов подаде оставка пред премиера Борисов

ВМРО настояват още в началото на Конституцията да има преамбюл.

"Ние не си меним позициите. Настоявали сме, че президентската институция да има право на законодателна инициатива, но само по своята дейност. Ние предлагаме и президентът да внася вот на недоверие, но ако той се отхвърли, президентът си подава оставката", коментира още Юлиян Ангелов.

Последвайте канала на

Novini.bg
2021 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Избирател

2020.08.27 | 10:56

5
Оставката на министъра на правосъдието е срам аз ГЕРБ.Боико да спре дасе пише на голям разбирател България нито е фирма нито пожарна трябва и умен човекз за ръководител не със каква да е професия.Кадърните ръководители се раждат ,несе потготвят
народен глас

2020.08.27 | 09:26

3
Аз съм да няма президент ненужна институция дето нищо не прави само взима парите на данъкоплатците
не така

2020.08.27 | 10:35

4
Президентът трябва да има права да разпуска Н С за да работят за народа които ги е избрал или вън от там.Това важи за всички.

2020.08.27 | 09:13

2
Не сте добре и няма да се оправите!

2020.08.27 | 08:28

1
А бе ангелегерберско и македонско говедо и български боклук .Ти със всичкия ли си да вкарвате текст ,че ако внесения вот на недоверие от президента се отхвърли от нехранимайковците ,мутрите ,разбойниците и престъпниците президента да подава оставката си ..

Добави коментар

Водещи новини